Cazul Bulai nu este nici pe departe terminat. Astăzi a avut loc prima întâlnire a Comisiei de Etică din cadrul SNSPA. Membrii trebuie să analizeze în detaliu toate probele anchetei. Între timp- 20 de sesizări, din partea unor foste studente- au fost înregistrate la parchet. Curios este că- după apariția în spațiul public ale acestor acuzații, un alt profesor pleacă brusc de la catedră.

Sociologul Marius Pieleanu, cadru didactic la SNSPA, și-a dat demisia, a transmis Cristian Sabbagh.

După Bulai, studentele îl acuză pe Pieleanu

După ce cazul Bulai a luat amploare, acum în spațiul public au aparut mai multe mesaje de la foste studente care îl acuza de hartuire sexuala si pe profesorul Marius Pieleanu. Astazi, dascalul a decis să-și dea azi demisia.

Doamnă, este o întrerupere a relațiilor de muncă, conform cu Codul Muncii. Atât vă spun, prefer să nu implic instituția în apărarea mea corectă, pentru că, o să folosesc, dacă e cazul, repet, dacă e cazul, toate mijloacele legale pentru a mă apăra și cu instituție în spate de care trebuie să țin cont nu mă pot mișca în libertate, a declarat Pileanu.

Profesorul neaga orice fel de acuzație.



Niciodată nu am hărțuit pe nimeni, doamnă, nici bărbat, nici femeie! Ce Dumnezeu, a declarat Pileanu.

După 30 de ani, cu pași mici- se face lumină în sufletul generațiilor întregi de studente agresate de profesorul universitar. Vocea acestora a fost auzită, acum, de conducerea SNSPA, care a cerut Comisiei de Etică să rezolve cazul Bulai

Mi-a și propus să ne vedem la o cafea, i-am zis da, pentru ce, pentru proiect nu? Și a spus că nu numai asta, și despre feminitate și despre mai multe lucruri.

Și cumva atunci m-am blocat, temerea mea cea mai mare era că mă lasă restantă dacă cumva, nu știu, spun ceva ce nu e ok..., a declarat o studentă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

Prin astfel de metode ar fi reușit ani la rând Alfred Bulai să manipuleze generații de studente. Studente care acum, au decis să rupă tăcerea și să facă dreptate.

Le-am oferit și adresa de mail pe care pot trimite dovezi- asta înseamnă și poze și videoclipuri și absolut orice- în cazul Bulai- pentru Comisia de Etică, a declarat consiliul FSP.

La SNSPA Comisia de Etică s-a adunat azi, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului. Unsprezece membrii au discutat și analizat probe din cazul profesorului Bulai. Comisia nu a venit, deocamdată cu o decizie asupra acestui caz, însă, până la finalizarea anchetei, Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile pe care le deține, a transmis Andra Ionescu.

În funcție de raportul comisiei, rectorul universității va lua o decizie. Nu am reușit să dăm de acesta, însă decanul Facultății de Științe Politice a venit cu lămuriri.



În mod normal un astfel de dosar s-ar rezolva în trei, patru, cinci reuniuni care ar însemna o lună și jumătate, de data asta vor lucra cu celeritate, chiar dacă este vacanță. În cazuri precedente, ce a propus Comisia de Etică, a fost suspendarea contractului de muncă, a declarat decanul Facultății de Științe Politice.

Bulgărele de acuzații a devenit din ce în ce mai mare, astfel că- între timp- mai mulți profesori din cadrul SNSPA cer demisia profesorului Bulai, printr-o petiție.

Sunt 36 de semnatari parte a Facultății de Științe Politice, cadre didactice care au cerut demisia lui Alfred Bulai din respectiva instituție și este total susținută, a declarat un membru al consiliului.

Intre timp, la Guvern, premierul i-a cerut ministrului Educației să vină cu o modificare a legislație în ceea ce privește hărțuirea sexuală.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Am decis că vom lucra împreună cu specialiştii de la Ministerul Justiţiei pentru a creiona un circuit legislativ, astfel încât orice sesizare să intre rapid în circuitul de analiză, indiferent de forma sa: anonimă sau ne-anonimă. Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, de exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie, în urma analizei realizate acolo unde se realizează sesizarea, a declarat Ligia Deca.

Pana astăzi, la Parchet au fost făcute peste 20 de sesizări în cazul profesorului Alfred Bulai.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si