UPDATE. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să cheme mai multe persoane la audieri. Cel mai probabil, primul va fi medicul anestezit.

Era ora 16.00 când inspectorii DSP au ajuns la clinica stomatologică din Pitești. După patru ore de verificări concluzia a fost drastică: clinica pentru copii a fost închisă.

Autoritățile spun că anestezia generală se făcea în mod ilegal la cabinetul dentar.

Nu ar fi existat o zonă de terapie intensivă, dar nici un salon unde pacienții pot sta până când se trezesc din anestezie. Pentru nerespectarea protocoalelor medicale, clinica a fost amendată cu 20 de mii de lei.

Citeste si: Imagini cutremurătoare din clinica dentară în care un copil de 4 ani a intrat în comă și a murit după o anestezie! Un alt micuț, leșinat în brațele părinților după o intervenție

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Reporter: Nu ati stiut ca ei fac anestezie totala aici?

SINCRON AURORA COPCIAG- INSPECTOR DSP ARGEȘ: Nu si nici nu avem cum sa verificam. Nu exista o fisa a pacientului, totul este electronic, toata inregistrarea.

Nici acum n-am putut sa verificam.

Cazul copilului mort după o vizită la dentist

Chiar dacă autoritățile au decis să închidă clinica, angajații încă făceau programări pentru pacienți.

Femeie: Avem programare saptamana viitoare. Noi suntem foarte multumiti, nu stiu ce se intampla.

Intre timp si colegiul medicilor Argeş s-a autosesizat iar ministrul sanatatii a precizat că anestezia generală se poate administra „numai în condiţiile prevăzute legal.

Odată cu moartea băiatului de patru ani dupa ce i s-a efectuat anestezie generala la dentist și poliția a schimbat încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

Citeste si: O fetiță de doar trei ani a murit după ce a căzut în oala cu mâncare. Bucătarul asculta muzică la căști și nu i-a auzit țipetele disperate

FLORIN POPA- PURTĂTOR DE CUVÂNT IPJ ARGEȘ: Inca de la primele momente, politistii au luat masuri de conservare a urmelor de proba, atat mijloacelor de proba, atat mijloace biologice cat si substante si instrumentar medical.

Autoritățile din Arges vor cerceta toate clinicile stomatologice din județ pentru a vedea dacă și în alte locații se face anestezie generală, în mod ilegal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si