Vaccinul antigripal nu mai prezintă interes

„Nu m-am vaccinat și nici nu mă vaccinez! Antigripal sau de covid? Niciunul! Sunt sănătos, imunitatea mea e foarte puternică!”  

Medicii de familie aud tot mai des asemenea explicații. Gripa sezonieră nu mai sperie pe nimeni. Cu toate că în anii trecuți ne confruntam cu o adevărată criză a vaccinurilor gripale, acum le găsim în toate farmaciile și cabinetele...

Dar le ignorăm cu bună știință! 

„Păi de ce dacă sunt bine...de ce să ajung în farmacii să mă vaccinez, eu cred că nu e cazul!”  

Citeste si: Ce țară cere test PCR negativ pentru nevaccinați

„Am vaccinat 110 oameni, mai am 40 de doze. E adevărat că în contextul general în care o parte din populație neagă orice, sigur, există și persoane care nu doresc nici vaccin gripal, cred că nu-l doresc nici pe Dumnezeu lângă ei la masă, dar asta este alegerea lor și din păcate și riscul lor!”, a declarat Rodica Tănăsescu, medic de familie, pentru Știrile Kanal D. 

Alții fac o confuzie periculoasă

„Dacă m-am vaccinat cu Covid, nu consider că mai trebuie și acela antigripal!”  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Nu, nu m-am vaccinat niciodată pentru gripă, m-am vaccinat pentru Covid pentru că știu că lumea se îmbolnăvește și moare...”

Citeste si: Un primar din județul Suceava ar fi adus elevi la un protest anti-vaccin. Edilul este cercetat de Protecția Copilului

„Eu cred totuși că trebuie să ne întărim imunitatea cu alimentație, vin de la sala de sport și nu am făcut niciodată vaccin pentru gripă!”

Anul trecut în farmacii se făceau liste de așteptare pentru vaccinul antigripal.

„Față de anul trecut este un interes mai scăzut(...) Dacă anul trecut toată lumea dorea să se vaccineze pentru că era singura armă împotriva oricărui virus, anul acesta sunt mai puțini cei care doresc.”, a declarat Beatrice Speteanu, farmacist, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Bill Gates este optimist în ceea ce privește situația pandemică. În 2022, lumea ar putea reveni la normal

Între 2020 și 2021 în România au fost confirmat 38.000 de cazuri de gripă și alte infecții respiratorii, însă niciun pacient nu a murit. Cu doi ani în urmă, s-au înregistrat 73 de decese din cauza gripei sezoniere și aproape 50 de mii de cazuri în total.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si