Șoferul din Capitală a fost amendat şi va avea dreptul de a conduce suspendat pentru 60 de zile după ce, duminică, a intrat cu autoturismul pe Transalpina.

Citește și: VIDEO- Cod portocaliu de incoștiență. Turiștii au ignorat drumarii și au rămas blocați în nămeți

Bucureșteanul nu a respectat interdicția autorităților și a pătruns pe un drum care în această perioadă a anului nu este deschis circulaţiei din cauza zăpezii.

Șoferul nu a reușit să ajungă la destinaţie, el fiind scos de pe drum cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire.

Șoferul cu BMW, certat de drumari

Șoferul imprudent a încercat să coboare din stațiunea Rânca, dar a rămas blocat în nămeți cu mașina, un BMW alb.

„Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile, bărbatul nu a putut ajunge la destinaţia dorită, fiind transportat cu o autoutilitară destinată deszăpezirii, înapoi în staţiune”, anunţă Poliţia judeţeană Gorj.

DRDP Craiova a publicat imagini în care drumarii îl certau pe bărbat pentru că nu a respectat legislația, acuzându-l că își pun viața în pericol din cauza lui.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Ești în zona interzisă, cum adică? ai indicatoare, ai angajații de la Drumuri care ți-au spus să nu intri. Nu te putem scoate de aici", se aude pe înregistrare când șoferul de admonestat de autorități.

Din cauza viscolului puternic și vizibilității scăzute drumul dintre Novaci și Rânca, DN 67 C, a fost închis, încă de sâmbătă noaptea. 

Din cauza viscolului, nici măcar utilajele nu au putut ajunge inițial în acea zonă pentru a-l deszăpezi.

Amendă de 1.160 lei pentru șoferul inconștient

Poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei, în cuantum de 1.160 de lei, iar şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 60 de zile.

Poliţia face apel la şoferi să respecte regulile de circulaţie, subliniind că există situaţie în care ignorarea acestora pune în pericol vieţile lor şi a celor din jur.

Citește și: VIDEO- Vreme caldă în prima zi de Crăciun. Maximele zilei vor atinge și 20 de grade

În ziua de Crăciun, cei de la DRDP Craiova au anunțat că începand cu ora 16⁰⁰ se deschide circulația rutieră pe DN 67C, între Novaci și Rânca.

Încă de duminică seara, utilajele de deszăpezire au început însoțirea turiștilor care vor să plece din Rânca.

Dacă vremea va permite se va încerca și urcarea spre stațiune a turiștilor, însoțiți de utilaje, au transmis oficialii de la Drumuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si