Dupa aproape 2 ani departe de Romania, Radu Mazare si-a revazut astazi mama, la vorbitor.

Spre deosebire de perioada in care a stat in arest preventiv, Radu Mazare nu a mai cerut nimic de acasa acum.

LIZETA HARALAMBIE, AVOCAT: Il cunoasteti foarte bine pe Radu. Daca ar fi cerut intr-adevar sa manance ceva special, nu cred ca ar fi cerut marmelada.

Nu ar fi un preparat culinar, masline turcesti.

Mama fostului primar ne-a declarat ca are bani la el si isi poate cumpara ce isi doreste de la magazinul penitenciarului Rahova. Ii va pregati, insa, orice ii cere, caci, in aceste zile de carantina, fostul primar are voie sa vorbeasca destul de des la telefon.

Radu Mazare junior, care a venit, de la Paris, cu acelasi avion in care se afla tatal sau, incatusat si flancat de politisti, a declarat ca au tinut permanent legatura.

Acasa, la Constanta, Lizeta Haralambie, avocat si prietena de familie cu Radu Mazare, s-a interesat personal de ceea ce s-a intamplat in pe drumul pana la Bucuresti.

LIZETA HARALAMBIE, AVOCAT: Din Madagascar pana in Paris a calatorit cu prietenii lui care l-au luat de acolo, politistii. Din Paris, in avion a fost si baiatul lui, pana in Romania. Nu a stat langa el, nu au comunicat ca nu l-au lasat.

Doar si-a privit tatal in avion.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tot el, Radu Mazare junior, este cel care, pe data de 20 de mai- adica in ziua aducerii in tara a fostului primar, a depus la Directia Politiei de Frontiera de pe Aeroportul Charles de Gaulle, o scrisoare de ajutorare, dupa cum reiese din documentul obtinut in exclusivitate de Stirile Kanal D.

Citeste si: EXCLUSIV. Ce a scris fiul lui Radu Mazare in plangerea catre autoritatile franceze

Raducu mentioneaza ca tatal sau a fost arestat, abuziv, în data de 8 mai, aparent la cererea autorităţilor romane, pe Aeroportul Antananarivo- Ivato.

Fostul primar se pregatea sa urce in avionul care sa il duca in Antsiranana- orasul in care a locuit de la sosirea in Madagascar, in 2017.

„Tatal meu, care este retinut arbitrar, in afara cadrului legal, este victima unei infractiuni, iar o parte din ea urmeaza sa fie comisa aici, in Franta. Sunt sigur ca aceasta infractiune va fi impiedicata de autoritatile acestui stat!. Este motivul pentru care depun această cerere şi solicit intervenţia poliţiei pentru a-l proteja pe tatăl meu!”, a mai scris Raducu Mazare, invocand Articolul 224 Aliniatul 1 din Codul Penal.

Familia si avocatul trebuie sa decida acum impreuna cu Radu Mazare ce pasi vor face pentru a-i obtine libertatea.

„E tare ca piatra”

„Vreau sa va spun ca va respect foarte mult, imi inchipui ca va faceti datoria, dar prea multe amanunte nu asteptati de la mine. Sunt o mama care am un copil intr-o situatie dificila. Ce anume sa va declar? Ce simt eu, ce simte el? Este greu de spus”, le-a declarat jurnalistilor mama lui Radu Mazare.

„E bine, are moralul bun, este inconjurat de familie si de dragostea fratilor si a mea si o sa reziste”, a adaugat femeia, vizibil afectata.

Raducu Mazare a vorbit, la randul sau, starea tatalui sau si despre conditiile de detentie din Madagascar. „Stateau 45 intr-o camera si el nimerise bine...stateau sute de oameni intr-o camera. Ii scoteau la apel in curte, cu mainile la ceafa. Nu le dadeau mancare, era putin mai dificil. El este tare ca piatra”, a spus fiul lui Radu Mazare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Radu Mazare a fost vizitat, astazi, la Penitenciarul Rahova, de mama si de fiul sau, precum si de o prietena a acestuia din urma, de profesie avocat.

Fostul primar al Constantei s-a apucat de citit dupa gratii, inca din prima noapte in care a ajuns in Romania, poveste avocatul afaceristului, Lizeta Haralambie, care a stat mult de vorba cu el.

Citeste si: Imagini de coșmar din închisoarea malgașă în care a stat Radu Mazăre! Rahova este hotel de 5 stele pe lângă penitenciarul din Madagascar

Acum, e in carantina pentru urmatoarele 21 de zile, apoi se va decide unde va ispasi pedeapsa. O va executa in regim inchis, ceea ce inseamnă ca vizitele pe care le va primi vor fi mai rare si se va putea vedea cu rudele doar prin geam.

Radu Mazare a plecat in Madagascar de mai bine de un an, iar acolo a incercat sa obtina azil politic. Pe langa pedeapsa care i-a adus mandatul international de cautare si aducere, in Romania, fostul edil are inca doua condamnari: 9 ani si 10 luni in dosarul Polaris si o alta de 6 ani si 6 luni intr-un dosar de abuz in serviciu. Niciuna dintre aceste doua decizii nu sunt, insa, definitive.

Citeste si: Ce a spus căpitanul aeronavei înainte ca Radu Mazăre să fie urcat în avionul spre România! Mesajul transmis la microfon pentru toți pasagerii: "Atenție..."

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si