„Bună seara, doamnelor și domnilor! Sunt Claudia Constadiș, iar în această seară vă invit să vedem împreună cum decurge o lecție de echitație. Călăritul este noul sport în vogă, care ne ajuta nu doar să ne relaxăm, ci și să avem o condiție fizică excelentă. Haideți cu mine să vedeți ce se presupune acest lucru”.

Citește și: VIDEO- Ioana Popescu, mândria echitației din România. Tânăra este proprietara a doi cai și are un real succes în competițiile de profil. ,,Când vin scap de toate gândurile proaste''

Care sunt primele lucruri pe care trebuie să le facem la prima lecție de echitație

Daniel Mitroi, antrenor de echitație, spune că prima dată trebuie să învățăm cum să pregătim un cal. Abia după acest pas începe lecția propriu-zisă.

Instructorul spune că începerea unei interacțiuni cu un cal poate începe și prin oferirea unei mici recompense, precum un morcov. Astfel, animalul înțelege că omul îi este un partener pe parcursul lecției de echitație.

Calul din material are vârsta de 24 de ani. Daniel Mitroi a spus că la această etate un astfel de animal este considerat experimentat, oferind ajutor instructorului în lucrul cu cei care sunt la început în echitație. Un cal de o asemenea vârstă este mai docil și cooperant.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Daniel Mitroi a explicat și modul în care trebuie să ne așezăm pe cal după ce l-am pregătit pe acesta pentru ora de echitație.

Poziția este extrem de importantă

Primul lucru care trebuie învățat este poziția corectă a persoanei atunci când este pe șa. Daniel Mitroi explică importanța unei poziții comode pentru călăreț în timpul orei de echitație. Urechea umărul, cotul, șezutul și călcâiul trebuie să formeze o linie dreaptă.

Primul pas învățat este trapul așezat. Astfel, cursanții învață cum să aibă o poziție corectă în șa, dezvoltându-se și echilibrul.

Daniel Mitroi spune că echitația dezvoltă musculatura întregului corp. Prin controlul calului, cursanții se folosesc de brațe, coapse și spate.

Citește și: VIDEO- Echitația, un sport elegant, cu o conexiune specială între cei care îl practică. Tot mai mulți copii preferă această activitate

Câte tipuri de cai sunt și care este prețul unei ședințe de echitație

Ion Marin, administratorul acestei locații, a spus că are în jur de 75 de cai.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Acesta spune că are cai de agrement, cei de școală (adresați oamenilor care doresc să învețe echitația) și cai de concurs, care participă la competiții.

Ion Marin a afirmat că un copil cu aptitudini medii la echitație are nevoie de 10-15 lecții, în medie, pentru a-și controla calul la trap, iar după 20-30 poate încerca și galopul.

Aproximativ după 2-3 ani poate să participe la competiții.

O lecție de călărie în această locație are un preț cuprins între 100 și 190 de lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si