Bună seara! Sunt Claudia Costandiș, iar în această seară vă invit să descoperim istoria Iuliei Hașdeu, tânăra geniu a României, dar care este înconjurată și de mult misticism. Se spune că Iulia ar fi comunicat cu tatăl ei după moarte,și că sufletul său încă s-ar plimba prin castelul construit în cinstea ei. În acestă seară vă arătăm castelul prin care oamenii spun că, din când în când, o mai aud pe Iulia Hasdeu cântând la pian.

Însă începem călătoria de la cripta scriitoarei, din Capitală.

Ce faci în weekend-Cimitirul Bellu, muzeu în aer liber

Cimitirul Bellu este un muzeu în aer liber. Aici găsiți cripte și cavouri cu o arhitectură deosebită, a celor mai mari personalități care au trăit în țara noastră. Este foarte ușor să te pierzi, timp de o zi, prin poveștile spuse de pe fiecare sculptură în parte.

Dar pentru a afla întreaga poveste a Iuliei Hașdeu, a trebuit să mergem și până la castelul ce îi poartă numele.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Claudia: Este vineri și plecăm spre Câmpina, pentru un weekend de relaxare. Haideți cu mine să vedem cât facem până la Castelul Iuliei Hașdeu!

Citește și: VIDEO- Ce faci în weekend, cu Claudia Costandiș. Distracție pe schiuri și mega petreceri la 1.799 de metri altitudine!

După aproximativ o oră și jumătate, am ajuns și la destinație.

Pe camerele de supraveghere ale castelului au fost surprinse, de multe ori, în timpul nopții, globuri de lumină.

Potrivit personalului muzeului, acestea ar reprezenta spirite. Bogdan Petriceicu Hasdeu a organizat numeroase ședințe de comunicare cu sufletele din lumea de dincolo între pereții clădirii.

Pe lângă interiorul bogat în obiecte cu o încărcătură istorică fabuloasă, Castelul Iuliei Hasdeu este și o bijuterie arhitecturală, la exterior. Accesul pe terasele clădirii se poate face doar prin interior, pe scările ce urcă spre statuia lui Iisus Hristos. De aici, se poate ieși pe terasele amplasate pe 2 etaje. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si