Bună seara! Sunt Claudia Costandiș, iar în această seară vă invit să descoperim istoria Iuliei Hașdeu, tânăra geniu a României, dar care este înconjurată și de mult misticism. Se spune că Iulia ar fi comunicat cu tatăl ei după moarte,și că sufletul său încă s-ar plimba prin castelul construit în cinstea ei. În acestă seară vă arătăm castelul prin care oamenii spun că, din când în când, o mai aud pe Iulia Hasdeu cântând la pian.
Ce faci în weekend-Cimitirul Bellu, muzeu în aer liber
Cimitirul Bellu este un muzeu în aer liber. Aici găsiți cripte și cavouri cu o arhitectură deosebită, a celor mai mari personalități care au trăit în țara noastră. Este foarte ușor să te pierzi, timp de o zi, prin poveștile spuse de pe fiecare sculptură în parte.
Dar pentru a afla întreaga poveste a Iuliei Hașdeu, a trebuit să mergem și până la castelul ce îi poartă numele.
Claudia: Este vineri și plecăm spre Câmpina, pentru un weekend de relaxare. Haideți cu mine să vedem cât facem până la Castelul Iuliei Hașdeu!
După aproximativ o oră și jumătate, am ajuns și la destinație.
Pe camerele de supraveghere ale castelului au fost surprinse, de multe ori, în timpul nopții, globuri de lumină.
Pe lângă interiorul bogat în obiecte cu o încărcătură istorică fabuloasă, Castelul Iuliei Hasdeu este și o bijuterie arhitecturală, la exterior. Accesul pe terasele clădirii se poate face doar prin interior, pe scările ce urcă spre statuia lui Iisus Hristos. De aici, se poate ieși pe terasele amplasate pe 2 etaje.