Același medicament poate costa și cu 10 lei mai mult, chiar dacă farmaciile sunt în aceeași zonă. Iar oamenii pentru care fiecare bănuț contează sunt puși în fața unei dileme. Cine are prețul mai bun? O farmacie mică sau una de lanț? Aflăm împreună, chiar acum, a transmis Simona Pătruleasa.

Prețul medicamentelor diferă de la o farmacie la alta

21 de lei.

Atât plătim pentru un medicament împotriva durerilor la o farmacie cunoscută pentru prețurile mici. Pentru că am vrut să vedem cât de mult diferă prețul pastilelor, am cumpărat același medicament și de la farmaciile vecine.

- Aveți card la noi?

- Nu am...

- Păi fără card e 27.99, adică 28 de lei...

Chiar dacă farmaciile sunt gard în gard, diferența este de 7 lei. O sumă destul de mare pentru românul de rând. Astfel, nu e de mirare că mulți vânează locurile de unde pot cumpără medicamente la un preț mai mic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La unele farmacii sunt mult mai ieftine față de altele... de exemplu eu am o singură farmacie de unde îmi fac cumpărăturile pentru că diferă prețul foarte mult, a spus un trecător.

Sunt diferențe, nu știu, la un paracetamol într-un centru comercial poate îl iei cu 2-3 lei mai scump decât o farmacie normală la un colț de bloc, a spus un alt trecător.

În România, legea spune astfel: numai medicamentele cu prescripție au prețul impus de stat, iar acesta nu ar trebui să difere de la o farmacie la alta. Întrebarea tuturor este însă unde se găsesc pastile fără rețetă, mai ieftine? Iar răspunsul vine de la Colegiul Farmaciștilor.

Prețul diferă în funcție de volum, negocierea pe care farmacia o poate face ca entitate cu furnizorul de medicamente, a declarat Mihaela Paraschiv, reprezentant Colegiul Farmaciștilor.

Potrivit Institutului Național de Statistică, prețurile medicamentelor au crescut, în ultimele luni cu aproximativ 20%. Un asemenea nivel de creştere a preţurilor la pastile nu a mai fost atins de cel puţin 20 de ani în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si