"Kilometrajul dat în spate e o practică des întâlnită la noi în țară. Mașinile second-hand pot fi vândute mai scump dacă au puțini kilometri, iar vinovații care fac acest tip de fraudă sunt greu de tras la răspundere. Care sunt țările unde aceste infracțiuni se pedepsesc cu amenzi uriașe și închisoare, dar și cum stă România la acest capitol știe colega mea Gabriela Ghizel", a transmis Cristina Dorobanțu.

Ce pedeapsă poți primi dacă dai kilometrajul în spate?

"Încep prin a vă spune realitatea de la noi din țară, studiile recente arată că anual, românii cumpără peste 70 de mii de mașini second hand cu kilometrajul dat înapoi. O infracțiune care se sancționează usturător în mai multe țări din Europa.

În primul rând vorbim despre ani grei de pușcărie. În Croația poți primi până la 9 ani de închisoare dacă dai kilometrajul mașinii înapoi.

În Polonia, primești pînă la 5 ani de închisoare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În Spania riști 3 ani după gratii pentru această infracțiune. În România, pedeapsa e de la o lună la un an sau o amendă.

În Franța astfel de amenzi ating 300 de mii de euro

Câți kilometri se dau înapoi din bord? Ei bine, anul trecut, potrivit platformei CarVertical, media a fost de aproximativ 85.000 de kilometri șterși din calculator în mod ilegal. Astfel, o mașină la mâna a doua se vinde cu până la 30 la sută mai scump decât valoarea ei reală", a transmis Gabriela Ghizel, reporter Știrile Kanal D.

Citește și: VIDEO- Răzbunarea din gelozie nu a decurs conform planului! Un bărbat înșelat riscă ani grei de închisoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si