„Cum va arăta Piața Muncii în 2024, dar și care sunt cele mai bănoase joburi anul acesta, aflăm de la Ioana Petrea, specialist în Resurse Umane. Bună dimineața, Ioana”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Ce trebuie să știe cei care își schimbă jobul?

Simona Pătruleasa: Bună dimineața și bine ați venit!

Ioana Petrea: Bună dimineața și bine v-am găsit!

Simona Pătruleasa:   Am vrea să aflăm, pentru început, cum va arăta Piața Muncii în 2024, ce modificări sunt?

Citește și: VIDEO: Postul negru: ce este și la ce ne ajută? Sfatul unui consultant în nutriție

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ioana Petrea: Ce-mi place întrebarea aceasta și mulțumesc foarte tare pentru ea pentru că sunt foarte, foarte multe modificări. Știm foarte bine acele modificări care s-au adus din punct de vedere financiar, fiscal, legate de SRL-uri și PFA-uri și am observat că foarte mulți dintre angajații care aveau contracte de colaborare, acum își doresc foarte mult să fie cu contracte de muncă, să devină angajați. Ceea ce a impactat în mod direct și segmentul IT, știm cu toții și de ce și foarte mulți oameni din IT deja cochetează, din nefericire, cu gândul emigrării, ceea ce este

un lucru extrem de trist. Mai mult decât atât, că tot auzeam materialul de mai devreme cu concediile medicale, am observat cumva tendința oamenilor, una la mână, că vor veni la birou, chiar dacă nu se simt tot mai bine, dar angajatorii, sub o formă sau alta, sunt cumva fericiți pentru că cred că va crește foarte mult performanța oamenilor, în sensul că existau câteva situații de angajați care profitau de accesul foarte ușor la concedii medicale, nefiind impactați financiar.
Știu situații de angajați care, din păcate, luau foarte multe concedii medicale din domenii diferite, de la un medic diferit la altul și ajungeau să stea chiar și șase luni în concediu.

Simona Pătruleasa: Cumva, această măsură vine ca urmare a faptului că oamenii luau acest concediu medical cu prea multă ușurință chiar dacă nu era neapărat nevoie de acesta?

Ioana Petrea: Este posibil și aceasta să fie o cauză, ceea ce mă face să cred că va crește cumva și performanța oamenilor. Atunci, acei oameni care acționau la o astfel de decizie sau luau o astfel de decizie, de a se folosi de concediile medicale, nu o vor mai putea face pentru că nu le va mai fi la fel de satisfăcuți financiar. Un al treilea aspect este cel legat de salarii și de așteptările salariale ale oamenilor pentru că, după aceste modificări, companiile sunt direct impactate prin cererile mult mai mari de contracte de muncă versus colaborări pe drepturi de autor, PFA-uri sau SRL-uri. Din nou, aici se va întâmpla o modificare pentru că, din punctul meu de vedere, chiar dacă poate salariile avem tendința să credem că nu sunt în creștere eu cred că ele vor crește, însă dacă înainte angajam zece oameni acum vom angaja opt pe salarii mai mari, dar se va pune foarte mult accent pe performanța oamenilor la locul de muncă.

Simona Pătruleasa: Ce ar trebui să știe neapărat persoanele care își doresc să schimbe locul de muncă în 2024?

Ioana Petrea: Cred că este important să rețină că performanța este foarte importantă. Zona de evaluări zone de indicatori, realmente, pentru că dacă poate până acum „mergea și așa”, expresia aceea care mie nu-mi place deloc, anul acesta, cu toate modificările care vin la pachet, cred că angajatorii sunt mult mai atenți la calitatea angajaților și atunci când își asumă să ia un om în echipa lor, o fac de două ori cu mai mare atenție.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Materialul complet îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si