„Iarna aprigă cu ger și ninsori s-a transformat în caniculă. După inversiunea termică de peste weekend, când a fost mai cald la munte decât în Capitală, un alt fenomen meteo neobișnuit atrage atenția climatologilor. Spania se confruntă în aceste zile cu temperaturi record. În Malaga au fost 30 de grade, ca în plină vară, în timp ce la noi jumătate de țară este sub avertizări cod portocaliu și galben de ploi torențiale”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Temperaturi neobișnuit de calde în decembrie

Daca vă gândiți ca aceste imagini sunt din toiul verii, vă înșelați.

Spaniolii au experimentat cea mai caldă zi de decembrie din istorie. Pe plajele din Malaga, se face plajă la 30 de grade Celsius. În prag de Crăciun este la fel de cald ca în august. Valul de aer fierbinte ajuns pe coasta Mediteranei i-a adus pe turiști și localnici la plajă. Stațiile meteo locale au arătat temperaturi de vară și în Valencia, unde s-au înregistrat 27 de grade, dar și în Alicante, cu 24 de grade.
Agenția meteorologică spaniolă anunța că frecvența valurilor de caniculă, chiar și în afara lunilor de vară, s-a triplat în ultimii 10 ani.

Citește și: VIDEO- Record de temperatură în Spania! Temperaturi caniculare în plină iarnă

Și la noi e prea cald pentru iarnă.

În jumătate din țară sunt avertizări de cod galben și portocaliu de ploi torențiale, așa cum vedem des în miez de vară și nu în plină iarnă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ploile pot aduce cantități de apă chiar și de 70 de litri pe metrul pătrat urmate de inundații. Așa că locuitorii din nord-vestul țării au nevoie de cizme de cauciuc, nu de bocanci îmblăniți pentru zăpadă. Nici șoferii nu o duc mai ușor. Sub bălți oricând se poate ascunde vreun pericol.

A plouat și la Băișoara și Mărișel, județul Cluj, la peste 1.100 de metri altitudine. Puțina zăpadă de pe pârtii s-a topit.

În estul țării, vremea se manifestă diferit, cu o nouă avertizare meteo.

În schimb, în unele zonele de munte este iarnă în adevăratul sens al cuvântului. În pasul Tihuța a început să ningă încă de dimineață.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Situația este asemănătoare și pe DN 15, în nordul județelor Mureș și Harghita. Drumarii folosesc mai multe utilaje cu lamă pentru a curăța carosabilul.

Vreme bizara este și în Anglia unde Agenția pentru Mediu a emis avertizări cod portocaliu și roșu de inundații.

Londra a fost lovită de ploi torențiale care au adus apa chiar și în autobuzele înalte. Iar temperaturile sunt neobișnuit de ridicate pentru prima lună de iarnă unde se așteaptă 14 grade Celsius. Aici, media termică pentru decembrie ar trebuie să fie între 2 și 8 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si