Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Ce urmează după joia neagră a Guvernului Dăncilă. Scenariile pentru formarea viitorului guvern

Guvernul Dancila a fost demis, joi, în Parlament. Viorica Dancila parca a prevestit această joie neagră şi a venit la şedinţă îmbrăcată în haine cernite. În PSD se strigă acum „tradare!”, după ce trei social-democraţi s-au ridicat din bancă și au votat motiunea, sfidând întregul partid. In tabara opozitiei, parlamentarii au fost adusi şi cu salvarea ca sa participe la şedinţă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Preşedintele poate însă dizolva Parlamentul după alegerile prezidenţiale, pentru ca este in ultimele 6 luni de mandat. In acest caz Viorica Dăncilă, rămâne în funcţie, dar, „îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice”.

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi în ușoară scădere și șanse de precipitații în anumite zone din țară: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024- kanald.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alte scenarii implică un Guvern minoritar, format in jurul PNL cu Ludovic Orban premier sau refacerea fostei aliante de guvernare cu PSD, Pro Romania si ALDE, caz in care Victor Ponta poate ajunge din nou prim ministru.

Se mai ia in calcul si un guvern de tehnocrati pana la alegerile parlamentare de anul viitor si sunt doua nume de premier vehiculate, Emil Hurezeanu si Lucian Croitoru.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI