,,Cea mai aglomerată porțiune de pe Valea Prahovei s-ar putea bloca! De vină sunt două porțiuni din drumul care face legătura între Predeal și Azuga, care au început să se surpe. O expertiză făcută de specialiști arată că structura de rezistență a șoselei a fost afectată, iar trepidațiile produse de mașini ar putea duce la o tragedie'', a transmis Christian Sabbagh.

Drumul către munte o ia la vale

Două porțiuni din zidul de sprijin al Drumul Național 1 s-au surpat, iar în unele locuri carosabilul a început să o ia la vale. Greutatea mașinilor care tranzitează zona afectează și mai mult breteaua dintre Predeal și Azuga, iar bucățile de piatră care suțin peretele se desprind extrem de ușor și se prăbușesc în șanț.

,,Probleme mai grave sunt în această zonă unde din cauza surpărilor marginea drumului a început să se deniveleze, iar o parte din el chiar a luat-o la vale. Au apărut însă și găuri uriașe în locuri unde în mod normal ar trebui să fie zid de susținere'', a transmis Adrian Jătăreanu, reporter Știrile Kanal D.

Fără să știe de pericol, mii de șoferi trec zilnic pe această porțiune din Drumul Național 1. Deși experții au avertizat asupra pericolului, autoritățile nu au delimitat zona pentru a evita producerea unei tragedii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Noi nici nu știm, noi trecem pe ea și deodată scapi în ea. Dispare că se duce în jos cu totul.Trebuie urgent făcute că dacă se închide șoseaua asta aia ne mai trebuie că și așa e ca și închisă'', a spus un martor.

,,Vă dați seama că e un dezastru, câteva mașini s-ar duce. Și s-ar bloca practic și drumul național? Da, normal. Când e un accident se blochează două-trei ore, dapăi un dezastru să cadă o porțiune dintr-o bandă, vă dați seama, paralizează'', a spus alt martor.

Citește și: FOTO- S-au întors ninsorile la munte! Zăpada a acoperit totul în Poiana Brașov și pe Valea Prahovei

Potrivit administratorilor drumului, în 2022 a fost realizată o expertiză tehnică, iar specialiștii au constatat că zidul de sprijin, lung de 136 de metri, trebuie refăcut complet. 

„Colapsul se poate produce în orice moment cu consecințe greu de evaluat asupra siguranței circulației rutiere: blocarea circulației rutiere pe banda Brașov-Ploiești, accidente rutiere”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

,,Până nu se întâmplă un incident, nu putem face nimic, când se întâmplă incident, atunci se și aplică o remediere. Placa, structura, asfaltul la cât trebuie să reziste, la tonajul care trece pe acolo și supratonaj'', a spus un martor.

Problemele s-ar putea remedia odată cu reabilitarea șoselei. CNAIR a lansat o licitație, însă deocamdată nu a fost ales constructorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si