Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Scumpirile, o teamă mare a românilor. ,,Mai rabd! La pensia următoare, sau de la o pensie la alta''

Românii sunt tot mai îngrijorați de traiul de zi cu zi. Creșterile de prețuri se resimt tot mai puternic, iar pentru mulți bugetul nu ține deloc pasul cu etichetele de la rafturi.

Redactia Stirile Kanal D,

Cea mai mare frică a românilor-scumpirile [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În lipsa altor variante, unii aleg să cumpere mai puțin, sau doar la promoție. Pentru toți acești oameni, guvernul mai vine cu o veste, și nu una bună.

Produsele tradiționale, și asa scumpe, vor costa și mai mult de la 1 ianuarie.

,,Caut zilele de promotie, caut unde sunt produse mai ieftine, asta fac sa ma pot descurca!''

Creșterile constante de prețuri i-au tranformat pe oameni în vânători de promoții.

,,Probabil ca cei care sunt sus, nu mai ajung cu privirea si la baza!''

Românii remarcă scumpirile din ultima vreme

În lipsa unui echilibru financiar, românii văd cum săptămână de săptămână prețurile sunt tot mai mari, în timp ce pensiile și salariile stagnează. N-au încotro- ne spun chiar oamenii- așa că renunță la ce mai pot.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

,,Păi inainte luam branza mereu si acuma nu mai iau, adica sa iau una buna calitativ. Pai pe aici pe la astia e si 50 lei, 40 lei, 45 lei kg. Au zis acum ca or sa se ieftineasca alimentele de baza, au fost o luna, orice minune tine 3 zile! in luna august a fost zaharul putin mai ieftin''.

Potrivit unui sondaj, cei mai mulți români se tem că prețurile vor crește mult peste posibilitățile lor. Iar abia pe următoarele locuri se află nivelul de trai, criza economică, sănătatea sau educația.

Citește și: Parlamentarii au ajuns să simtă prețurile mari. ,,Plătesc facturi mai mari, pe aliment mai mult''

Temerile oamenilor se concretizează la rafturi, acolo unde prețurile întrec orice așteptări, iar în lipsa banilor, unii ajung doar să rămână cu privitul.

,,Spre exemplu, lactatele mi se par scumpe, si produsele agro alimentare, adica a ajuns la undeva la 12 lei kg de rosii, care e exorbitant. S-a ieftinit uleiul cu cativa banuti si au crescut toate celelalte de zeci de ori.''

,,Mai rabd! La pensia urmatoare, sau de la o pensie la alta.. ma imprumut! Ca sa ne ajungem cu banii.''

Care este părerea economiștilor?

Economiștii atrag atenția că tot mai mulți oameni sunt în situația în care nu își permit să cumpere nici măcar strictul necesar. 

,,Creșterile de prețuri au erodat, pas cu pas, puterea de cumpărare a oamenilor. Spuneam, în primavara, ca românii vor ajunge să meargă la hipermarket ca la muzeu, să admire produsele și să nu și le permită. Din păcate, am ajuns la acel moment, iar perspectivele nu arată deloc bine. Multi români s-au întors la margarină, la parizer și la cartofi, mâncarea săracului, la fel ca în anii 90.''

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În tot acest context, guvernul vine cu taxe noi. Prin proiectul de măsuri fiscale se stabilește un tva mai mare pentru produsele care conțin o cantitate mare de zahăr și nu numai.

,,Vom plati mai mult pentru produsele traditionale. Noile masuri ale guvernului majoreaza TVA-ul de la 5% la 9% pentru produsele clasificate drept traditionale sau bio. Aici se incadreaza mai multe tipuri de paine, conserve, branzeturi sau dulceturi''.

,,Se scumpesc dintotdeauna, se scumpesc in general, astea bio si mai mult! Din zi in zi preturile cresc! acum luam ceva, maine venim acelasi produs poate sa coste si mai mult''.

Măsurile guvernului ar urma să intre în vigoare din ianuarie.

Citește și: VIDEO- Revoluția fiscală scumpește traiul. Nota finală, suportată de clienți

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI