„Nimic nu putem folosi din casă. Până la gât a fost apa”, spun o femeie.

Cu apa până la brâu, pe drumul principal din comuna Rătești. Doar așa mai poate ajunge acasă această femeie, după ce viitura a lovit din plin întreaga localitate, puțin după 6 dimineața.

Mașinile parcate pe șosea s-au scufundat deodată, iar salvatorii au început să-i evacueze pe oameni și pe animalele lor cu bărci pneumatice.

Dimineața de coșmar a început după ce ploile torențiale de pe timpul nopții au umflat un afluent al râului Someșul Mare- aflat sub cod roșu hidrologic.

Viitura puternică din Satu Mare, de la șuvoaiele scurse pe versanți

Șuvoaiele s-au scurs de pe versanți, apa a ieșit din matcă iar până să vină pompierii, oamenii și-au salvat singuri vecinii din mijlocul dezastrului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„I-am scos cu tractor, cu cupa, am mers la batranii de 80, 90 de ani si i-am scos noi.

Pompierii au venit acum 20 min.
Uitati unde mi-e casa, am un metru de apa! Trebuia sa decolmatati de la capat, nu de la centru”, se plâng oamenii.

În total, peste 150 de persoane au fost evacuate de urgență din localitățile Rătești și Beltiug- măturate de viitură. Supărați de năpasta ce i-a lovit din senin, oamenii s-au luat la ceartă cu primarul.

Viitura puternică, începutul unei perioade de vreme extremă

Meteorologii au emis o informare meteorologică pentru întreaga țară, valabilă până vineri seară, la ora 21:00. Vor fi ploi violente, tunete și fulgere, vijelii și chiar grindină- în special în jumătatea de nord a țării.

„Pentru următoarea perioadă, deci în următoarele 24-36 de ore cele mai afectate vor fi în continuare regiunile din vestul, nord-vestul tarii. Nu există încă semnalul unei perioade mai îndelungate cu vreme frumoasă și temperaturi foarte calde”, spune Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM.

Chiar dacă maximele vor atinge 24 de grade celsius, și pe litoral vremea va fi urâtă. Valurile uriașe ar putea face ca traficul naval să fie oprit pe perioada avertizării de vreme rea.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si