„Astăzi va avea loc eclipsa totală de soare, cel mai așteptat eveniment astronomic al anului, care va fi unul spectaculos. Fenomenul va putea fi văzut în America în această după-amiază, iar milioane de oameni așteaptă momentul cu sufletul la gură”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Eclipsă totală de soare mult așteptată

Eclipsa totală de soare va începe din Mexic și își va urma traseul prin Statele Unite, până în Canada.

Cerul se va întuneca timp de 4 minute și 28 de secunde, iar fenomenul promite să fie unul spectaculos, nemaiîntâlnit până acum. Acest tânăr român, stabilit peste Ocean, va împărtășii cu următorii săi din România experiența unică.

Citește și: Eclipsă de Soare pe 8 aprilie 2024: Din ce regiuni ale lumii se poate vedea? ”31,5 milioane de oameni care vor putea să iasă din casele lor pentru a o experimenta”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Americanii s-au pregătit intens pentru acest moment. În Texas, oamenii și-au montat corturile într-un parc arheologic. Aici așteaptă cel mai mare eveniment astronomic din ultimii 7 ani. Următorul va avea loc abia în 2044.
Eclipsa se va putea vedea complet în mai multe state din America, între care Oklahoma, Illinois și Kentucky. Chiar și cei care nu vor fi în zonă vor putea să observe parțial fenomenul astronomic.

Pe perioada eclipsei, 4 specialiști NASA vor efectua mai multe experimente. Vor zbura cu două avioane speciale și vor analiza atent coroana solară, dar și schimbările din ionosferă, partea superioară a atmosferei pământului.
Totodată, experții vor să vadă ce efecte are eclipsa asupra comportamentului oamenilor și a animalelor, dar nu numai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si