„În plin tăvălug al scumpirilor, nici câinii nu mai umblă cu covrigi în coadă. Cel mai consumat produs de patiserie a devenit campion când vine vorba de creșterea prețurilor. Vestitul covrig, vândut până acum în cantități industriale, a ajuns să coste mai mult cu 25%, depășind de patru ori rata inflației”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Covrigul, campionul scumpirilor

În drum spre muncă, în loc de mic dejun sau doar de poftă, mirosul irezistibil al covrigilor îi face pe oameni să se oprească și să cumpere aluatul aburind.

Dacă rețeta nu s-a schimbat, prețul a suferit modificări.
„Foarte mare, păi era un leu, 1,5 lei, acum sunt 2,5 lei, cel puțin, covrigii! Scumpete mare”, a spus o persoană.
Nu doar covrigii s-au scumpit, ci și alte produse de patiserie. Totul, din cauza modificărilor fiscale.
„În momentul de față am majorat prețul la covrigii brașoveni, am majorat prețul la produsele de simigerie, cum ar fi batoanele cu șuncă și mozarella sau covrigii cu stafide din cauza impredictibilității fiscale”, a explicat Cristi Chițu, antreprenor.
Spre deosebire de anul trecut, când un covrig costa 2 lei, din acest an, prețul a crescut cu 50 de bani. O majorare de 25%. Cifra depășește de 4 ori mai mult rata inflației, care a coborât la 6 de procente.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Reguli noi pentru produsele bio. Ce spune noua directivă europeană?

Cu 50 de bani s-a scumpit și covrigul cu stafide sau batonul cu șuncă și mozarella.
Chiar și așa, covrigul rămâne cea mai la îndemână gustare.
„Pe toate locațiile noastre, vindem în jur de 10.000 de covrigi brașoveni și în jur de 2.000 de merdenele”, a adăugat Cristi Chițu, antreprenor.


Ultimele date arată că, în România, erau peste 8.600 de unități unde se vând covrigi ori produse de patiserie și cofetărie, dintre care 1.100 în Capitală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: