In bucataria unui restaurant din centrul Capitalei, comenzile curg dupa alta in jurul pranzului. O trecere mare o au salatele si preparatele din peste.

Mancarea traditionala e si ea la mare cautare, mai ales de straini, care spun raspicat ca mananca mult si ieftin in restaurantele din Romania.

De altfel, capitala Romaniei este in fruntea clasamentului intre tarile europene cu cea mai ieftina mancare in restaurante, langa orase precum Sofia si Varsovia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aici, o masa pentru doua persoane costa in medie 25 de euro. La polul opus, cele mai scumpe meniuri le regasim in Copenhaga, Luxemburg si Stockholm, intre 65 si 80 de euro.

Citeste si: VIDEO| Cati bani dau lunar romanii pe mancare

85 la suta dintre romanii care iau pranzul la restaurant comanda 3 feluri de mancare. Pentru aperetiv, care poate fi o supa sau o salata, romanii platesc in medie 15 lei.

In imp ce, pentru felul principal costul ajunge undeva la 30 de lei. Desertul costa 15 lei, iar in total, doua perosane ar plati pentru o masa la restaurant aproximativ 120 de lei.

Citeste si: Dietă de post. Ce să mănânci în fiecare zi ca să slăbești sănătos

Adica de doua ori mai putin decat daca am manca la un local din Paris sau Roma.

Iar daca vorbim de segmentul fine-dining, adica restaurantele de lux, si aici preturile de la noi raman cu mult mai mici decat cele de peste hotare.

Adica, pentru straini pare ieftin, dar pentru romani e scump, avand in vedere diferenta de salarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si