Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Cel mai tânăr donator de organe din România. La doar 10 luni, un bebeluș a salvat un adolescent

"Sunt bucuroasă pentru copilul meu și sufăr că altă mamă plânge după al ei", a spus, cu ochii în lacrimi, o femeie din Iași. Băiatul ei, adolescent, a fost salvat de un bebeluș în moarte cerebrală ai cărui părinți din Cluj au acceptat donarea de organe. Erou fără voie, la doar 10 luni, copilașul este considerat de lumea medicală cel mai tânăr donator de România.

Mircea Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Din suflet mulțumesc pentru decizia pe care au luat-o, sper ca Dumnezeu să-i binecuvânteze cu un alt copil”, spune mama băiatului salvat.

Bebelușul a venit pe lume la Cluj ca un dar pentru părinți însă, după doar 10 luni de viață, a reușit să schimbe pentru totdeauna destinul altei familii, aflate la sute de kilometri distanță, în Bacău.

Micuțul salvator se afla în moarte cerebrală după un accident

Fără șansă după un accident de mașină teribil, micuțul în moarte cerebrală l-a scăpat pe Gabriel, un adolescent de 14 ani, de cel mai mare chin.

Mama băiatului supraviețuitor nu-și poate stăpâni lacrimile:

”Eram tot timpul conștientă că pentru sănătatea copilului meu cineva trebuie să moară, eram și bucuroasă pentru copilul meu, dar în același timp necăjită că cineva plânge după un copil”.

Citeste si: VIDEO| Alexandra a salvat patru vieți, după moarte

Părinții au decis să doneze organele

Salvarea lui Gabriel a fost posibilă doar cu acordul părinților îndoliați care au privit dincolo de durerea nemărginită.

Odată cu acceptul lor, bebelușul a devenit cel mai mic donator de organe din România. Prelevarea ambilor rinichi s-a făcut la Cluj-Napoca, iar transplantul a avut loc la Spitalul Parhon din Iași. Pe lista de așteptare au fost 8 copii însă compatibil a fost doar Gabriel, diagnosticat cu o boală genetică rară.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

“Nu este ușor să fii înțepat, să nu ai voie să bei câtă apă vrei, să nu ai voie să mănânci o felie de pepene”, mai spune mama copilului salvat.

Medic: Cred că ar trebui să fim recunoscători familiei

Numai un transplant ar fi putut să-i redea sănătatea. Medicii au reușit să încheie intervenția după 5 ore și chiar dacă prin truda lor, au reușit să facă ceva dumnezeiesc, recunoștința lor imensă se îndreaptă către familia îndoliate.

Citeste si: Mamă și fiică, moarte în Italia într-un accident rutier. Rudele au fost de acord cu donarea organelor

”Cred că ar trebui să fim recunoscători familiei care, trecând printr-o tragedie, o nenorocire atât de mare au avut puterea să accepte să doneze organele copilului decedat”, spune Dr Cornel Morosanu, chirurg nefrologie.

Până la însănătoșirea completă, drumul este lung. Gabriel vă rămâne internat în centrul de transplant cel puțin trei săptămâni.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: 2019. Anul relansării activităţii de transplant în România!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI