Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Cel puțin 6 morți după un atac al Rusiei în Odesa

Un atac al Rusiei cu rachete balistice a ucis cel puțin 6 persoane şi a rănit alte opt în regiunea de coastă Odesa, în sudul Ucrainei, potrivit autorităţilor de la Kiev.

Sorin Negru,

Cel puțin 6 morți după un atac al Rusiei în Odesa

[Sursa foto: X / Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, a transmis pe Telegram că „inamicul a lovit o navă civilă de containere sub pavilion Panama". În urma atacului, șase persoane au murit, opt au fost rănite, iar patru dintre ele sunt în stare gravă.

Al treilea atac al Rusiei în Odesa în ultimele zile

Toți cei afectați au primit asistența necesară, a spus Kiper, adăugând că atacul a vizat infrastructura portuară regională. A fost al treilea atac asupra regiunii din ultimele patru zile.

Oficialul ucrainean a acuzat Rusia că încearcă să perturbe activitatea coridorului alimentar maritim ucrainean, care a fost înființat de Kiev în august 2023, după ce Moscova și-a suspendat participarea la acordul cu cereale de la Marea Neagră cu o lună mai devreme.

"Atacul inamicului a făcut, din păcate, şase morţi şi opt răniţi, dintre care patru în stare gravă. Toate victimele sunt cetăţeni ucraineni", a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, pe Telegram.

Citeste si: El este Cătălin, șoferul de ridesharing ucis cu 22 de lovituri de cuțit, în Snagov. Bărbatul în vârstă de 31 de ani era tatăl a doi copii- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Ora de iarnă 2024, noaptea din octombrie în care se schimbă ora. Cum este afectat organismul- antena3.ro

Atacul are loc la două zile după ce o rachetă rusă a lovit o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, omorând o persoană la bord, potrivit autorităţilor locale.

Rusia a luat ca ţintă regiunea ucraineană de coastă Odesa pe tot parcursul războiului, lovind nave şi silozuri de cereale în ceea ce Kievul consideră o încercare ilegală de a-i distruge capacitatea de export.

Ucraina a fost unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume înainte de invazia Rusiei din februarie 2022, dar atacurile repetate asupra porturilor şi instalaţiilor sale de depozitare i-au redus serios capacitatea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI