„Ministrul Agriculturii a pus gând rău celor mai ieftine alimente din supermarket. Florin Barbu a spus că ar scoate de la raft produsele marcă proprie a comerciantului. Nu sunt competitive, susține acesta. Dar clienții, care au ajuns să cumpere doar ce e mai ieftin, nu sunt de acord cu propunerea ministrului”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Propunere: Fără marcă proprie la rafturi
În marile magazine, pentru aproape fiecare aliment există alternative sub marca proprie. De la făină, mălai, ulei, paste, dulciuri, snacks-uri, lactate și până la carne.
„În cazul lactatelor vedem diferențe semnificative. De exemplu, litrul de lapte bătut costă 5,5 de lei, iar cel de brand e dublu. Alimentele de brand sunt în medie cu 30% mai scumpe față de marca proprie. Și la produsele din carne vedem diferențe de preț.
Să luăm ca exemplu salamul bănățean. Salamul de brand costă cu 60% mai mult decât cel marcă proprie”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.
Despre aceste alimente ieftine a spus ministrul Agriculturii că le-ar scoate de la raft.
„Din punctul meu de vedere, ca ministru al Agriculturii, aș scoate marca proprie definitv din comerț pentru a se crea o relație comercială corectă”, a explicat ministrul Agriculturii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citește și: Incendiu de proporții în Botoșani, după ce un aragaz a fost lăsat nesupravegheat. Vecinii au fost la un pas de pericol
„Nu e ok! Nu toate buzunarele își vor permite produse scumpe”, este părerea unei persoane.
Produsele sub marcă proprie sunt mai ieftine pentru că nu au cheltuieli de marketing, dar și pentru că sunt scutite de anumite taxe pe care le plătesc celelalte branduri care vor un loc mai bun la raft.
În timp ce raioanele sunt pline cu produse ce aparțin de marca magazinului, micii producători locali au mari probleme în a-și impune produsele pe rafturi.
Vânzările produselor sub marcă proprie au crescut cu aproape 20% anul trecut.