Planeta se află într-o criză climatică fără precedent.  În fiecare an cad recorduri de temperatură, iar vremea extremă nu mai e doar în filmele despre apocalipsă, ci a devenit realitate.

Temperaturi din ce în ce mai mari

Experţii spun că nu mai putem vorbi despre un nou "normal", pentru că lucrurile sunt într-o continuă evoluţie.

Şi nu spre binele nostru.

Lumea intră într-un teritoriu necunoscut şi periculos, cauzată de schimbările climatice. Ieri, mercurul a ajuns la 44,8 grade în localitatea Andujar, din sudul Spaniei. Dar recordul european absolut, de 48.8 grade Celsius, care a fost stabilit în Sicilia acum doi ani, este în pericol.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Lunile iulie şi august sunt cele mai dificile din punct de vedere climatic

Lunile iulie şi august sunt cele mai dificile din punct de vedere climatic

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Nopți tropicale, din cauza temperaturilor sufocante pe timp de zi. Asfaltul și betonul din orașe se încing atât de tare, încât emană căldură și noaptea

Riscuri pentru sănătate

Căldura extremă aduce şi riscuri foarte mari pentru sănătate. În timp ce toată lumea stă cu ochii pe termometre în timpul zilei, experţii avertizează că pericolul vine, de fapt, din altă parte.



Lunile iulie şi august sunt cele mai dificile din punct de vedere climatic şi reprezintă doar vârful aisbergului. Meteorologii au emis coduri roşii de caniculă pentru mai multe ţări europene. Italia, de exemplu, este acum unul dintre punctele fierbinţi de pe glob. Turiştii fac faţă cu greu toropelii. Se apără de soarele puternic cu pălării, apă şi îngheţată. Iar apa de la cişmelele din zona Fontana di Trevi este la mare căutare acum.

Dar recordul european absolut, de 48.8 grade Celsius, care a fost stabilit în Sicilia acum doi ani, este în pericol.

Dar recordul european absolut, de 48.8 grade Celsius, care a fost stabilit în Sicilia acum doi ani, este în pericol.

[Sursa foto: Freepik]

Domuri de căldură afectează în acelaşi timp Europa, unde temperaturile sar de 40 de grade de câteva zile, America şi Asia, unde au sărit de 50.

Iar după valul de căldură, taifunul Talim a lovit pentru a doua oară China. Cu viteze ale vântului de 25 de metri pe secundă, taifunul a provocat pagube serioase. Ploile torenţiale au adus viituri, iar rafalele de vânt au scos copacii din rădăcini.

Citește și: Vremea extremă a cuprins întreaga planetă. Avertismentele meteorologilor și riscurile pentru sănătate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si