VIDEO | Celebra cântăreață Adda anunță că se retrage din viața publică, după ce a aflat că suferă de o maladie gravă
Artista are Boala Lyme în stadiu avansat, iar asta pentru că, inițial, a fost diagnosticată greșit de medici. Artista va începe acum un tratament agresiv și nu va mai putea participa, o perioadă, la evenimente și concerte.
De mai bine de un an, artista ADDA a crezut că suferă de o boală autoimună, ce-i provoca tot felul de alergii. A fost diagnosticată initial cu angioedem, o afecțiune în care anticorpii din organism atacă celulele.
A urmat tratamente atât pe bază de medicamente, cât și pe bază de injecții și a ținut o dietă ce i-a întărit sistemul imunitar.
Damian Drăghici: „Se poate întâmpla pe stradă, la un concert, să stau de vorbă cu tine și să mă umplu de striații pe piele.”
Boala, însă, nu părea să se amelioreze, așadar celebra cântăreață a făcut mai multe analize.
Așa a aflat că de fapt are boala LYME și că inflamația i-a ajuns la creier:
"A fost nevoie sa imi paralizeze anumite parti ale corpului ca sa fiu diagnosticata cu Borelioza si Bartonella- transmise de capuse si tantari(...) Urmeaza o perioada de lupta si de tratament agresiv care dureaza in total un an si jumatate. Momentan sunt in pregatirea corpului pentru tratament."
, se arată în postarea publicată de Adda pe pagina sa oficială de Facebook.
Adda și-a anunțat fanii că, din acest motiv, se retrage o perioadă din viața publică, dar le va lăsa fanilor un cadou: un album pe care îl va lansa pe 3 martie, de ziua ei, dar și un single.
Toate acestea, după un videoclip impresionant, filmat în urmă cu 3 luni cu soțul ei.
Medicii, acuzați de malpraxis
Artista, susținută în această perioadă grea de familie și de prieteni, îi acuză pe medici de malpraxis, pentru că diagnosticul greșit ar fi putut să-i aducă moartea.
Însă nu va porni un război:
"Faptul e consumat. Eu sper doar să nu mai trimită pacienții pe piste greșite și să se trezească la realitate!"
Boala Lyme este cunoscută ca fiind Boala cu o mie de fețe, pentru că simptomele sunt diferite de la o persoană la alta.
Astfel, diagnosticul vine în urma a două teste specifice:
Dr. Adrian Marinescu: „Pornim de la mușcătura de căpușă, dacă căpușa stă suficient de mult și dacă ea chiar este purtatoare de Borellia. Dacă există contextul şi ne gândim la boala Lyme, diagnosticul poate fi pus repede. Însă dacă vorbim despre o situaţie cu un interval atât de lung, deja vorbim de nişte complicaţii.”
Potrivit INS, în România incidența acestei boli a crescut de 3 ori în ultimii ani.