Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cele 9 luni de pandemie și-au spus cuvântul inclusiv în marile centre comerciale. În imagini se vede cum angajații puțini care au mai rămas se plictisesc, în lipsă de clienţi, îşi omoară timpul pe telefon, discută cu alți colegi ori șterg praful.


Nu mai contează dacă este magazin de haine, încălțăminte, jucării sau decorațiuni pentru casă. Toate înregistrează pierderi dezastruoase din cauza lipsei de clienți.
„Noi acum suntem doar de nevoie, deci nu ne mai plimbăm prin mall-uri sau să ne uităm, doar ce e strictul necesar și luăm!”, spun oamenii.

Prin centrele comerciale bate vântul falimentului

Robert Nițulescu este unul dintre puținii clienți generoși. A furat startul cumpărăturilor de sărbători și a cheltuit nu mai puțin de 1.000 de euro pe câteva articole pentru cei dragi.
„Poate vin timpuri mai grele și în cazul ăsta m-am gândit să fiu mai înaintat. E mult mai pustiu, oamenilor le e frică”, spune bărbatul.
La fel este și cazul lui Mircea. A venit după cadouri, însă e surprins de faptul că pe holurile centrului comercial este pustiu.


- Slăbut, 30% față de capacitatea care era înainte, ceea ce e bine!
- De ce e bine?
- Păi trebuie să stăm acasă, nu?, spune clientul.
Potrivit Organizației Patronale a Retailerilor din România- în perioada iulie- august 2020, retailul nealimentar a înregistrat scăderi ale vânzărilor de până la 75% față de aceeași perioadă a anului trecut. Nici toamna nu a venit cu încasări.

„În ultimele luni, vorbim despre septembrie și octombrie, au fost foarte slabe din punct de vedere al vânzărilor, cifra de afaceri a scăzut cu aproximativ 35% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019. Dacă va mai interveni o nouă închidere chiar și de scurtă durată cred că va fi foarte grav pentru industria de fashion”, spun patronii de magazine.

Magazine goale în marile centre comerciale

Mai mult- după două luni timp în care mall-urile au fost închise- comercianții au rămas cu marfa pe stoc asumându-și pierderea totală. S-a întâmplat aşa pentru că articolele de orice tip fac parte din colecții de sezon, iar clienții nu sunt interesați să cumpere haine sau obiecte din cele vechi.
„Reducerile din magazine și decorațiunile de sărbători nu mai reprezintă motive întemeiate pentru clienți, astfel încât să vină în centrele comerciale pentru a își face cumpărături. În plus, chiriile deja ajutstate nu mai reprezintă o garanție nici pentru antreprenori că își mai pot ține pentru mult timp afacerile la liman”, relatează Andreea Gurban, reporter Kanal D.+++
„Este o situație neplăcută, acum să nu dramatizăm, trebuie atenție și vom vedea!”, spun clienții.
Mai mult, cea mai mare rețea de cinematografe din țară a anunțat că își va suspenda activitatea în toate cele 26 de locații din țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si