„În aceste condiții, turiștii nu se mai pot bucura de arhitectura specială a caselor construite în urmă cu sute de ani. Ca să schimbe fața extrem de comerială a zonei, autoritățile locale propun reguli stricte pentru publicitatea stradală”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Reclame pe clădirile din Centrul istoric al Brașovului
Din dorința de a atrage cât mai mulți clienți, o mare parte dintre comercianții din centrul istoric al Brașovului și-au montat pe fațadele clădirilor reclame care mai de care mai extravagante.
Scopul este unul clar: să capteze atenția trecătorilor și să îi convingă să cumpere produsele scoase la vânzare. Setea de profit a patronilor a transformat zona centrală într-un adevărat bazar.
Citește și: VIDEO- Ianuarie, luna reducerilor la biletele de avion. Cei mai mulți preferă să meargă acum în vacanțe
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Să faci o simplă fotografie în Centrul istoric al Brașovului fără să prinzi în cadrul numeroasele reclame este, practic, o misiune imposibilă. De exemplu, aici, pe strada Republicii, aproape că nu există clădire fără ca măcar o reclamă să fie afișată”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Printre sutele de reclame cu lumini diferite, culori stridente sau dimensiuni uriașe, am găsit și acest cap de porc mistreț cu care se promovează un restaurant vânătoresc. În clădirile unde funcționează mai multe firme, publicitatea stradală aproape că acoperă întreaga fațadă.
„Sunt prea multe, prea dese, îți ia ochiul când intri așa, ca într-un bazar. Ia ochii vitrinele astea și cu reclamele luminoase, cu toate astea”, a spus un trecător.
Deși panourile publicitare montate pe clădirile din centrul orașului au primit avizul Direcției de Cultură, municipalitatea vrea să schimbe felul în care se face reclamă în zona istorică. Un nou regulament a fost pregătit de autorități, iar în următoarele luni ar putea intra în vigoare.
„Este vorba să păstreze un cod de culori, este vorba să păstreze dimensiuni discrete care să se încadreze pe fațade și să nu mai supraaglomerăm fațadele.
Este vorba despre o zonă specială, o zonă din centrul orașului, care nu poate fi transformată într-un mall în aer liber”, a explicat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.
Odată ce noul act normativ va intra în vigoare, agenții economici riscă amenzi cuprinse între 200 și 2.500 de lei dacă nu respectă regulile legate de publicitatea stradală.