Sute de oameni revoltați au umplut astăzi curtea centrului de vaccinare de la Romexpo. De la ora 9 dimineața și până la amiază, cei programați la prima doză și la rapel au așteptat cu orele într-un haos pe care nici jandarmii nu l-au putut tine in frau:

Acest bărbat- programat pentru rapel- a fost nevoit să aștepte cu soția și cu copilul de nici 3 ani, într-o aglomerație sufocantă.

Pe bordură au stat până când- epuizați de atâta haos- și-au cerut drepturile în prima linie.

Criză de vaccinuri și haos la centrul de vaccinare de la Romexpo

În timp ce așteptau unul langa altul, sub cerul liber, oamenii au primit foi pe care le-au completat pe genunchi, la propriu, într-o aglomerație sufocantă. În tot acest timp, au aflat că la centrul de vaccinare de la Romexpo nu mai sunt doze. Stocul care trebuia refăcut dis-de dimineață era blocat undeva în trafic:

După 6 ore de așteptare, serurile de la Pfizer au ajuns, iar rând pe rând, oamenii care și pierduseră răbdarea au fost chemați în interior

Haosul de la centrul de vaccinare s-a petrecut- culmea- chiar în dimineața în care pe aeroportul Henri Coandă sosea o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer, dintr-un lot de 345 de mii de doze.

Acestea urmează să fie distribuite în București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pe măsură ce crește numărul celor vaccinați, crește și lista efectelor adverse. De curând americanii imunizați cu serul de la Pfizer ar fi ramas chiar si zile bune cu o senzație de gust metalic. La noi, însă, nu au existat până acum raportări oficiale așa că medicii evită să asocieze acest efect cu vaccinul:

„Exista o multitudine de cauze, eu pana acum nu am vazut vreo raportare oficiala in care sa se faca vreo raportare cu treaba asta, dar exista, bineinteles, de la cauze locale pana la multe alte boli rare”, spune Carmen Naopteș, medic la centrul de vaccinare.

Românii continuă să vină la vaccinare. Nu sunt speriați de efectele secundare

Experții au solicitat un studiu urgent cu privire la acest efect secundar. Romanii, însă, s-au obișnuit cu efectele secundare și continuă să se programeze la vaccinare:

Nu, nu are rost să ne gândim la efectele adverse, mai degrabă ne gândim la avantaje!

Da! Știu despre efectele adverse, dar îmi asum riscul ăsta, trebuie să termină odată cu prostia asta! Deci vaccinati-va si succes mai departe!”, spun oamenii.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Până în prezent 1,9 milioane de români s-au imunizat cu unul dintre cele trei vaccinuri existente în România. La nivel european, specialiștii susțin că imunitatea colectivă s-ar putea atinge până la jumătatea lunii iulie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si