Aceste imagini au fost surprinse în masivul Postăvaru, unde vântul a suflat ca turbat. Doi turişti care s-au aventurat într-o drumeţie pe munte au fost surprinşi de viscol, şi au rămas blocaţi în nămeţii uriaşi. Cei doi au sunat la 112, iar o echipă de salvamontişti a plecat în căutarea lor. Turiştii au fost găsiţi în partea superioară a masivului.

În judeţul Braşov, aflat sub cod galben de viscol, doar utilajele de deszăpezire au putut străbate întinderea de zăpadă. Drumarii abia au făcut faţă troienelor uriaşe care au înghiţit totul în cale. Din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au fost puși la pământ, iar unii au căzut peste câteva mașini parcate.

„Din cauza unor copaci căzuți, drumul dintre Râșnov și Poiana Brașov este blocat. Un echipaj de poliție stă aici pentru a se asigura că nimeni nu va intra pe acest drum. Singurele vehicule care au acces sunt utilajele de deszăpezire”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Localnicii spun că n-au văzut atâta zăpadă în 30 de ani

Orice şofer care s-a încumetat să plece la drum a rămas în nămeţi. În Poiana Brașov, unde stratul de zăpadă ajunge la un metru, până şi utilajele de deszăpezire au rămas împotmolite.

„În ultimii 30 de ani nu am mai văzut atâta zăpadă”, spun oamenii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ninsoarea abudentă a acoperit complet mașinile, iar unii șoferi au muncit zeci de minute ca să curețe autoturismele pentru a putea pleca la drum.

Și în judeţul Cluj, ninge neîncetat de mai bine de 3 zile, iar drumurile sunt complet blocate de nameti.

„In unele localitati stratul de zapada a depasit deja un metru si acum continua sa ninga. Mai multe drumuri sunt impracticabile”, relatează corespondentul Kanal D.

Desi lucreaza la foc continuu, utilajele de deszapezire fac cu greu fata zapezii.

Tot centrul țării a fost acoperit de viscol și ninsori

Viscolul şi ninsorile au dat peste cap şi circulaţia feroviară. Din cauza şinelor îngheţate, 3 trenuri care au plecat din Braşov au rămas blocate în câmp şi au ajuns în Gara de Nord din capitală cu peste 3 ore întârziere. Printre călători au fost şi părinţi cu copii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Printre cei care au rămas blocaţi în trenuri s-a aflat şi fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu.

Şi trenurile care trebuiau să plece din capitală s-au pierdut în zeci şi zeci de minute de întârzieri. Peste două ore a aşteptat acest bătrân, în Gara de Nord, să plece la Constanţa.

Meteorologii spun că în zona de munte va continua să ningă puternic şi în următoarele ore. Un cod galben de ninsori abundente a intrat în vigoare azi-dimineaţă, la ora 6, şi este valabil pentru mai multe judeţe, până sâmbătă, la ora 10 dimineaţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si