Unirea Principatelor Române este sărbătorită cu fast și în Capitală, unde se desfășoară mai multe ceremonii militare și religioase. Evenimentele, organizate de Ministerul Apărării Naționale, au început încă de dimineață, în mai multe zone ale orașului. Colega mea, Claudia Costandiș se află acum în parcul Carol și vine cu mai multe informații. Bun găsit, Claudia, ce se întâmplă acum acolo?, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ceremonii militare în Capitală cu ocazia Unirii Principatelor Române

Chiar în aceste momente se intonează Imnul Național, aici în parul Carol Întâi din capitală lângă mormântul ostașului necunoscut. În urmă cu doar câteva momente a ajuns la această ceremonie și președintele României, Klaus Iohannis, iar militarii au prezentat onorurile domniei sale. Înainte a venit aici și premierul României, Marcel Ciolacu. Atât președintele României, cât și Marcel Ciolacu vor prezenta onoruri militarilor, iar ulterior vor susține declarații de presă și vor vorbi despre importanța Unirii Principatelor Române. Vă reamintesc faptul că pe data de 24 ianuarie 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, au fost unite Principatele Române, de aceea, astăzi, la ora zece au fost depuse coroane de flori și la statuia domnitorului, care este pe Dealul Patriarhiei. De asemenea, în toate garnizoanele din țară au loc astăzi ceremonii militare și religioase, a transmis Claudia Constandiș.

Citește și: Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor, pentru români: ”Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. 2024 este un an extrem de dificil”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si