„Se apropie vacanța de vară, iar mulți părinți încep să se preocupe de locul în care își vor lăsa copiii în timpul săptămânii. Programele de afterschool primesc deja solictări pentru perioada verii, iar activitățile sunt diverse, de la lecții, până la cursuri interactive de educație juridică”, a transmis Simona Pătruleasa.

„Vom face și o scenetă. Unii veți avea rolul de judecător, alții de avocat, procuror, grefier (persoana care scrie tot ce vorbește judecătorul în sala de judecată)”.

Citește și: Vrei să-ți construiești o afacere în domeniul educației? Iată 3 sfaturi utile ce te vor ajuta

Copiii învață educație juridică

Așa începe ora de educație juridică la un afterschool privat din București. Cei mici sunt învățați ca într-o poveste, prin scenete aplicate.

„Eu la educație juridică am învățat despre zeița Temis, zeița dreptății. Îmi place că învățăm lucruri noi”, a spus o fetiță.

De la 9 ani, copiii pot participa la aceste cursuri care îi ajută să se dezvolte și pe partea socială.

„Dezvoltăm foarte mult: vorbitul în public, empatia, toleranța și modul de rezolvare a conflictelor”, a precizat Adelina Manea, învățător și psiholog.

Mergem mai departe la alt curs, cel de pian.

El este Matei și s-a înscris la cursul de pian din curiozitate. De două luni învață tainele muzicii și îi place.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Îmi place să cânt la pian. Am ales asta pentru că nu știam cum e și am zis să încerc”, a spus copilul.

O bună parte dintre activități se desfășoară în aer liber

Bineînțeles, și multe activități sunt în aer liber. Inclusiv temele au loc în curte.

„Aici se pot face cam toate activitățile pe care copiii și le doresc și le-ar face, în mod normal, acasă. Asta ne dorim: să iasă de la școală și să vină într-un mediu ca acasă. Își fac temele, apoi fie se joacă liber, fie participă la diverse opționale”.

Acest afterschool privat costă aproximativ 2.000 de lei pe lună, în funcție de opționalele alese pentru cei mici, dar și dacă vor să includă mâncare sau nu.

Citește și Câte școli sunt în România?

Mergem acum la un afterschool nou construit în comuna 1 Decembrie, județul Ilfov. Aici am venit la ora de dezvoltare personală, unde cei mici învață cum să își gestioneze emoțiile. Fiecare trăire e un personaj colorat.

Fiecare oră e o relaxare.

„Eu am desenat o față fericită și iubesc foarte mult afterschool-ul și școala. Ne învață orice chestie și putem fi deștepți”,

a spus Eric, elev.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Țin foarte mult cont de cum se simt. Pentru că ei, dacă vin la noi cu sufletul deschis și sunt liniștiți, automat ce le transmitem lor se așează foarte frumos”, a precizat Dana Bianca Niculae, profesor.

„Eu aici am desenat emoția pe care o simt acum. Sunt foarte entuziasmat acum, pentru că am venit la after”, a spus un copil.

Citește și: Alertă în mai multe școli și grădinițe din România, după ce a fost descoperit un gaz radioactiv care provoacă cancer pulmonar. Radonul provoacă mii de decese în fiecare an

Cererea pentru afterschool-uri crește

În acest afterschool sunt înscriși 60 de copii, iar cererea e tot mai mare, în special pentru perioada verii, când părinții vor fi la serviciu și nu vor avea cu cine să-i lase pe cei mici.

„Afterschool-ul va funcționa și pe perioada verii. Este o situație destul de grea ca atunci când pleci la serviciu să nu ai cu cine să îți lași copilul acasă. Este un beneficiu pentru părinți și venim în sprijinul lor”, a precizat Gela Mihai, director Școala Gimnazială nr.1, Ilfov.

Părinții plătesc la acest afterschool o taxă care pornește de la 850 de lei pe lună pentru program scurt și 1.100 de lei pentru program lung.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si