Pregătiți-vă pentru "Tomis Expres", trenul care bate recorduri de viteză. L-am așteptat astăzi în Gara de Nord, a doua oprire de pe traseu, ultima înainte de Constanța.
- A avut întârziere?
- A ajuns până aproape de gară și s-a oprit.
- A, deci ați așteptat la intrarea în gară.
- Da, spun călătorii.

Cei de la CFR Călători s-au lăudat că între Brașov și Constanța, trenul a reușit un record istoric.
A pacurs cei 391 de kilometri în 4 ore și 10 de minute. Astăzi, într-o zi fără condiții meteo nefavorabile, tabela din Gara de Nord aduna zeci de minute de întârziere. Nici măcar trenul vitezoman n-a mai ajuns la timp.

Întârzieri pe traseu pentru trenurile de mare viteză 

„Cred că a avut întâziere, cam un sfert de oră.
E ok, că-i printre cele mai rapide, dar nu-i așa cum au spus, asta ar fi problema”, se plâng călătorii.
La destinație, la Constanța, s-au adunat 20 de minute de întârziere.

Dacă vrem să vedem ce înseamnă un record de viteză, e suficient să privim căre Franța. TGV-ul parcurge cei 425 de kilometri dintre Paris și Lyon într-o oră și 56 de minute.

O distanță mai mare decât cea dintre Braşov şi Constanţa, dar parcursă de două ori mai rapid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Revenim în România. Viteza maximă este de 160 de kilometri la oră, aproape jumătate din ce reușesc trenurile în occident. Iar pe alte magistrale, condițiile lasă mult de dorit.
„Cele mai proste condiții... E un tren care se formează după Pitești, congelator, congelator. Aproape de București îi mai dă puțină căldură”, spun călătorii.

Sunt probleme și la trenurile către Otopeni

Totuși, ne lăudăm și cu o linie de cale ferată nouă care leagă Bucureștiul de cel mai mare aeroport la țării. Pe hârtie, trenul face 20 de minute între Gara de Nord și aeroportul Otopeni. Practic, una dintre garniturile CFR Călători s-a defectat astăzi și a staționat cinci minute în Gara Mogoșoaia.

Testăm și noi traseul. Nimerim într-un tren privat care pleacă din Gara de Nord cu întârziere. Totuși, n-avem parte de defecțiuni și după 11 minute de călătorie am trecut de Mogoșoaia.
Trenul privat se dovedește mai rapid și mai ferit de ghinioane decât cel de stat. Culmea, ajungem la destinație în 18 minute.

Cu mașina am ajuns de la Gara de Nord la aeroportul din Otopeni în 23 de minute, dar am avut noroc de drumuri libere.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si