Sărbătorile de iarnă vor aduce anul acesta vești bune pentru călătorii care circulă cu trenul. Vor putea primi despăgubiri.

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Vor primi 25% din pretul biletului daca trenul a avut o intarziere intre 60 si 119 minute. 50% din valoarea biletului daca trenul a avut o intarziere de peste 120 de minute și 100% plus o noapte de cazare la un hotel de 3 stele intr-o camera single daca intarzierea a cauzat pierderea ultimei legaturi feroviare din acea zi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Anunț CFR: Sunt în derulare programe de modernizare a 636 de poduri şi podeţe feroviare

Masura ar fi trebuit adoptata inca de pe 3 decembrie 2009, insa atunci Romania a obtinut o derogare de 5 ani pana in decembrie 2014 si apoi o alta derogare, adica pana pe 3 decembrie anul acesta.

CFR va plăti despăgubiri dacă trenurile întârzie mai mult de o ora

Este de asteptat ca avand in vedere intarzierile de ordinul a 5 milioane de minute inregistrate in 2018, despagubirile aferente pe care va fi obligata sa le plateasca CFR, sa arunce direct in faliment compania.

Rodrigo Maxim, sindicalist CFR: Una din variante ar fi marirea timpului de mers al unui tren. De exemplu, Bucuresti-Constanta- face 2 ore acum, probabil se vor lua in calcul restrictiile si limitarile de viteza si se va face 2 ore si 20 de minute pentru ca trenul sa nu aiba intarziere!
Adrian circula de 6 ori pe saptamana cu trenul: dus-intors

pana la Ploiesti si Mizil. Este consultant de risc financiar. Masura ar fi una buna, daca se va si aplica, spune tanarul.

Citeste si: Care sunt trenurile CFR a căror circulație este afectată

Adrian: Mi se pare o idee foarte buna, deoarece intarzierile sunt unele de neacceptat: am observat anul trecut, de exemplu, o intarziere de 600 de minute afisate aici la tabela, doar pentru simplul fapt ca tabela e facuta sa arate doar 600 de minute!

Dupa aceasta data, nu vom mai putea obtine amanari, iar intarzierile vor fi decontate.
Pana atunci, calatorii, vor fi nevoiti sa se multumeasca cu scuzele adresate prin megafoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si