Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Cheltuim tot ce avem. Pe ce se duc banii veniti din cresterea salariilor

Romanii au dezvoltat un obicei care ne lasa cu buzunarele goale si umple casele de marcat ale magazinelor. Banii in plus, fie ca vin din cresterea alocatiilor sau a salariilor, se duc numai pe cumparaturi. Consumul creste iar asta produce efecte secundare, spun specialistii: scumpirile, de exemplu!

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pornim la drum intr-un inceput ploios de saptamana. Ne oprim in parcarea mai multor magazine mari si incercam sa testam apetitul romanilor pentru cumparaturi.

Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: "Este luni, e trecut putin de ora 13.00 si descoperim ca multe din parcarile centrelor comerciale sunt aproape pline. Aceasta situatie care se repeta si in late zile ale saptamanii se traduce in incasari tot mai mari pentru retaileri”.

Citeste si: El este Lucian, polițistul în vârstă de 42 de ani, decedat după ce șalupa IPJ Tulcea s-a ciocnit pe brațul Sfântu Gheorghe! Bărbatul era considerat un erou după ce salvase un copil de la înec- kanald.ro

Citeste si: Ultimele clipe din viața lui Cosmin, adolescentul care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului! Ies la iveală detalii șocante și imagini surprinse de un martor. Ce ar fi făcut băiatul de 17 ani cu câteva minute înainte de tragedie?- wowbiz.ro

Citeste si: România este în topul CNN Travel, printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Țara noastră este descrisă ca „un dar”- antena3.ro

Un studiu recent arata ca valoarea afacerilor din comertul alimentar a trecut de 100 de miliarde de lei anul trecut, fara a mai pune la socoteala si luna decembrie. In 2017, cifra de afaceri a sarit cu 135 de procente fata de situatia din urma cu zece ani.

Cam 776 de lei cheltuie romanii luna de luna numai pe mancare. Marii retaileri atrag cea mai mare parte din acesti bani.

Totusi, ar trebui sa fim mai economi, cred specialistii.

Claudiu Vrinceanu, analist de business: Sa investim in educatia financiara si, pe cale de consecinta, sa incepem sa economisim sau sa punem mai multi bani deoparte. Trebuie sa intelegem ca economisirea este o virtute, nu un pacat.

Datele oficiale arata cresteri pe linie in comertul cu amanuntul. De la o luna la alta, volumul cifrei de afaceri a crescut cu peste 14 procente.

Daca am directiona mai mult din bani catre economii si mai putin catre consum, efectele s-ar simti in piata.

Explicatia e simpla. Daca cetatenii prefer sa economiseasca, atunci comerciantii vor incerca sa-i atraga in magazine, iar asta se poate face cu ajutorul preturilor mai mici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI