Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cherecheș s-a lovit de polițiștii germani. Cătălin Predoiu: "Poliția Maramureș trebuia să fie mai atenta, proactivă"

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare se pare că a opus rezistență polițiștilor.

Redactia Stirile Kanal D,

Cherecheș s-a lovit de polițiștii germani [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fuga primarului din Baia Mare s-a încheiat în Germania, acolo unde edilul s-a lovit, la propriu și la figurat, de polițiștii care îl urmăreau. Cătălin Cherecheș s-a ales cu mai multe vânătăi după o goană în viteză. A avut un plan bine pus la punct, cu un traseu stabilit în detaliu și bani pregătiți din timp, cred anchetatorii. A fost dat de gol, se pare, de cartelele cumpărate din Ungaria! Acum, judecătorii germani trebuie să decidă dacă politicianul va fi extrădat!, a transmis Cristian Sabbagh.

Cherecheș s-a lovit de polițiștii germani

Polițiștii români care l-au scăpat printre degete pe Cherecheș au vrut să publice prima fotografie cu fugarul aflat în custodie, dar au șters urmele de pe fața acestuia. În Germania, primarul condamnat a vrut să scape de polițiști și a gonit cu 200 de kilometri pe oră într-o mașină în care se afla și mătușa sa.

A fost prins în apropierea gării din Augsburg. A opus rezistență și așa s-a ales cu loviturile din zona feței.

La perecheziții, s-au găsit asupra sa mai multe acte, inclusiv un buletin italian, mătănii și bani. Mai exact, 3.735 de euro în moneda europeană, în forinți și în lei, dovadă a drumului său prin mai multe țări. În România mai este cercetat acum pentru 2 infracțiuni: fals de identitate și trecerea frauduloasă a frontierei, după ce în ziua sentinței a plecat din țară prezentând actul de identitate al unui verișor.

Anchetele care urmăresc dispariția lui Cătălin Cherecheș scot la iveală amănunte ciudate.

"Poliția Maramureș trebuia să fie mai atenta, proactivă. Eu mi-am pus întrebarea de ce un membru al IPJ Maramureș important și-a luat concediu exact în acele zile, dar asta o va lămuri ancheta în curs", a declarat Cătălin Predoiu, ministru de Interne.

Anchetatorii cred că primarul a avut 3 planuri concepute din timp.



„Primul plan: întârzierea procesului, inclusiv prin mimarea unor probleme medicale. O spun procurorii din dosarul de corupție care l-au acuzat că trage de timp pentru a ajunge la termenul în care acuzațiile se șterg. Mita oferită de socrii pentru judecătoare din dosar ar fi planul numărul doi. Părinții soției sale sunt în arest preventiv din acest motiv. Iar planul numărul trei: fuga într-o țară în care avea șanse să scape de extrădare”, a declarat Iulia Dumitrașcu, jurnalist Știrile Kanal D.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Chercheș ar fi dormit o noapte în Budapesta, apoi și-a continuat drumul. Mătușa i-ar fi cumpărat mai multe cartele prepay din Ungaria. Se pare că așa ar fi fost urmărit de polițiști.

Citește și: Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul din Baia Mare a fost prins cu ea în mașină

A plecat la mătușa sa, în Germania, când toată lumea știe că în Germania are o mătușă la care își lăsase în cameră un seif cu 300.000 de euro. În țară îi mai rămăseseră încă vreo 200.000. Adică au cărat și Cătălin Cherecheș și mă-sa, au cărat în sacoșă tu 10.000 eu 10.000 ca să nu ni-i ia la graniță, a declarat Sabin Gherman, jurnalist.

De fapt, suma trimisă în Germania ar fi și mai mare: 1,5 milioane de euro. Pe 7 decembrie se judecă în țară o cerere de strămutare a procesului abia încheiat. Chiar dacă există deja o sentință definitivă de 5 ani de închisoare, avocații lui Cherecheș cred că rezultatul ar putea fi întors în favoarea primarului fugar.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mai mult, acesta nu va primi spor de pedeapsă pentru fuga din țară deoarece legea care prevede asta nu a intrat în vigoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI