3.711 persoane de la bordul navei de croazieră Diamond Princess sunt în carantina în Golful Yokohama, din Japonia.

După debarcarea unui pasager în Hong Kong care a fost testat pozitiv la coronavirus, cel puțin alte opt persoane au prezentat simptome de infectare și febră.

Guvernul japonez a anuntat ca in prezent sunt testati alti 2.666 de pasageri și 1.045 de membri ai echipajului.

In China dronele au devenit o prezenta permanenta pe strazi. Sunt dotate cu dispozitive care pulverizeaza substante dezinfectate peste tot in incercarea de a stavili molima provocata de coronavirus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirusul bagă spaima și în vedete. Cum au apărut în public Mihaela Rădulescu și iubitul ei

China, dezinfectată cu dronele

Ba chiar au instalatii speciale prin care ii someaza pe localnicii intalniti sa poarte masti si sa se spele pe maini. Sunt doar o parte a masurilor drastice pe care le-au luat autoritatile.

Criza echipamentelor de protecţie este tot mai acuta.

China a cerut ajutor internaţional pentru a le fi livrate masti, halate sterile şi ochelari. Chiar şi pixurile trebuie sa aiba folie de protectie.

Orașul Wuhan are un spital nou cu 1.000 de paturi, construit în zece zile. Dar chiar si asa bilantul victimelor a explodat. Doar in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 64 de morti in provincia Hubei, acolo unde a izbucnit focarul. La ivel global sunt confirmate 427 de morti si şi 20.627

de cazuri de îmbolnăvire.

O echipă internaţională de experţi, inclusiv medici americani, condusă de OMS ar putea ajunge în China în această săptămână. Experţii vor avea o serie de specializări, între care epidemiologie, loborator, cercetare şi dezvoltare, şi vor lucra cu omologi chinezi pentru a a coordona eforturile de reacţie la nivel global.

Citeste si: VIDEO| Spaima de gripă. Cât de bine ne protejează măștile medicinale. Sfaturile medicului Ovidiu Peneș

Între timp, China este izolată tot mai mult de restul lumii. Puţine companii aeriene mai au legături cu Beijingul sau cu alte oraşe mari din China. Autorităţile din Hong Kong vor controla traseul bolnavilor obligaţi să stea în carantină cu ajutorul unor brăţări electronice, asemănătoare cu cele folosite pentru condamnaţi.

Este in vigoare si o directivă prin care se interzic înmormântările și orice alte ceremonii, inclusiv orice contact al familiilor cu cei decedați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si