
VIDEO | China, dezinfectată cu dronele. Coronavirusul a luat 427 de vieți
Virusul ucigas din China a ajuns pe al doilea vas de croazieră, după ce, săptămâna trecută, un vapor cu 6.000 de persoane a intrat în carantină, în apropiere de Roma. De această dată, panica a cuprins peste 3.700 de turişti care se aflau în vacanţă. În plus, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de morti În China. La nivel global, au fost confirmate 427 de decese şi peste 20.600 de cazuri de îmbolnăvire.
3.711 persoane de la bordul navei de croazieră Diamond Princess sunt în carantina în Golful Yokohama, din Japonia.
După debarcarea unui pasager în Hong Kong care a fost testat pozitiv la coronavirus, cel puțin alte opt persoane au prezentat simptome de infectare și febră.
Guvernul japonez a anuntat ca in prezent sunt testati alti 2.666
In China dronele au devenit o prezenta permanenta pe strazi. Sunt dotate cu dispozitive care pulverizeaza substante dezinfectate peste tot in incercarea de a stavili molima provocata de coronavirus.
Citeste si: Coronavirusul bagă spaima și în vedete. Cum au apărut în public Mihaela Rădulescu și iubitul ei
China, dezinfectată cu dronele
Ba chiar au instalatii speciale prin care ii someaza pe localnicii intalniti sa poarte masti si sa se spele pe maini. Sunt doar o parte a masurilor drastice pe care le-au luat autoritatile.
Criza echipamentelor de protecţie este tot mai acuta. China a cerut ajutor internaţional pentru a le fi livrate masti, halate sterile şi ochelari. Chiar şi pixurile trebuie sa aiba folie de protectie.
Orașul Wuhan are un spital nou cu 1.000 de paturi, construit în zece zile. Dar chiar si asa bilantul victimelor a explodat. Doar in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 64 de morti in provincia Hubei, acolo unde a izbucnit focarul. La ivel global sunt confirmate 427 de morti si şi 20.627 de cazuri de îmbolnăvire.
O echipă internaţională de experţi, inclusiv medici americani, condusă de OMS ar putea ajunge în China în această săptămână.
Experţii vor avea o serie de specializări, între care epidemiologie, loborator, cercetare şi dezvoltare, şi vor lucra cu omologi chinezi pentru a a coordona eforturile de reacţie la nivel global.Citeste si: VIDEO| Spaima de gripă. Cât de bine ne protejează măștile medicinale. Sfaturile medicului Ovidiu Peneș
Între timp, China este izolată tot mai mult de restul lumii. Puţine companii aeriene mai au legături cu Beijingul sau cu alte oraşe mari din China.
Este in vigoare si o directivă prin care se interzic înmormântările și orice alte ceremonii, inclusiv orice contact al familiilor cu cei decedați.