Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Chinul drumului spre casă după minivacanța de Paște

După câteva zile de huzur a venit chinul drumului spre casă. Autostrada Soarelui a încremenit sub avalanșa de mașini - iar drumul spre munte a fost lung și istovitor - coloanele de mașini s-au întins pe kilometri întregi. Sensul de mers dinspre Brașov spre București a fost aproape paralizat, iar turiștii au căutat tot felul de soluții pentru ca să facă timpul să treacă mai ușor!

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe Autostrada Soarelui, ultima zi de vacanţă a fost şi prima zi de stres. Turiştii care au petrecut de Paşte şi 1 Mai la mare au avut de îndurat un drum greu şi istovitor, către casă. Şoferii au circulat cu viteza melcului şi au stat încolonaţi zeci de minute în trafic.

Citeste si: VIDEO- Clipe de cumpănă pentru doi copii intoxicați cu paracetamol

De la kilometrul 163 pe Autostrada Soarelui se formează cozi de câțiva kilometri pentru că se lucrează pe podul Cernavodă, iar toți șoferii trebuie să circule pe același fir.

Coadă uriașă de mașini pe DN1

Și turiștii care au mers la munte s-au blocat pe drumul de întoarcere. Încă dinainte de ora prânzului, pe DN1 s-a format o coada uriașă de mașini. Coloana care se întindea pe câțiva zeci de kilometri ajungea până la ieșirea din Predeal.

" Din Poiană venim și am făcut o oră până aici- Vă așteptați să fie atât de aglomerat?- Da. -Unde trebuie să ajungeți?- București.

- Și cât timp mai faceți oare până la București?- Cred că cinci ore.- Aveți răbdare, v-ați înarmat cu răbdare?- Trebuie să avem, nu?"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Vama Veche plină cu turiști de Paște

Ca să treacă timpul mai repede, unii șoferi au dansat pe lângă mașini, alții au luat-o la pas ușor, pe lângă coloana interminabilă de autoturisme.

Acest domn din Vălenii de Munte a petrecut Paștele cu familia și prietenii în Băile Tușnad.

"Am plecat mai de dimineață, zic 'Lasă că dacă plecăm de dimineață nu mai e chiar aglomerație așa'. Dar au mers toți pe ideea asta să plecăm de dimineață să nu mai prindem aglomerat. Și uite...și e plin, da", spune șoferul.

Mișcare pe lângă mașina blocată în trafic

Ceva mai ghinioniști au fost șoferii care nu și-au permis luxul să își dezmorțească oasele într-o plimbare scurtă.

"Prietenii dumneavoastră v-au abandonat? Da. Să fumeze o țigară că ele oricum ajung mai repede decât ajungem noi. -Ar fi mers și dumneavoastră o plimbare așa scurtă pe jos?- Păi ce facem cu mașina? Mergeți dumneavoastră cu ea?- Deci dumneavoastră sunteți șoferul desemnat? N-am încotro. Eu sunt cu berica fără alcool" 

Și acești tineri din București au rămas blocați în trafic, deși încă mai au o zi de vacanță pe care o vor petrece la munte. Neavând vreo alternativă ca să se plimbă printre stațiunile de pe Valea Prahovei, turiștii au fost nevoiți să aștepte liniștiți în mașini și să facă haz de necaz.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Acum unde mergeți? Spre Sinaia. Cât timp credeți că o să faceți până în Sinaia?- Patru, cinci, ore. La cum se merge... Sau ajungem mâine dimineață sigur.- Și plecați după aia direct acasă?- Da, da".

La una dintre cele mai mari intersecții de pe DN 1 polițiștii au dirijat traficul toata ziua si i-au indemnat pe soferi sa aleaga si alte rute, insa oamenii au luat-o pe drumul pe care îl stiau.

Drum de 5 minute, parcurs în aproape o oră

După cum vedeți, șoseaua spre stațiunile de pe Valea Prahovei este blocată complet. Am făcut și noi un mic experiment să vedem cât ar dura din acest punct să ajungem până în Azuga, iar o aplicație de trafic ne arată că facem 43 de minute, în loc de cinci minute cât ar trebui în mod normal.

Haos de nedescris a fost și în județul Argeș, în zona barajului Vidraru. Sute de mașini au rămas blocate sau au circulat cu viteza melcului din cauza numărului mare de turiști, dar și a unor șoferi care și-au parcat autoturismele pe marginea drumului. Polițiștii spun că șoferii care au dat peste cap traficul vor fi identificați și sancționați.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI