Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Chinul românilor plecaţi să muncească pentru străini pare fără de sfârşit

Alţi conaţionali care lucrează la un abator din Germania se plâng că sunt trataţi ca sclavii. Oamenii spun că sunt robotesc până la epuizare şi că patronii le-au confiscat buletinele ca să nu plece.

A.M.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acuzațiile vin la scurt timp după ce culegătorii de sparanghel au făcut mărturisiri tuburătoare despre iadul pe care l-ar trăi pe pământul pe care l-au crezut al făgăduinței.

Cei care se plâng că le-a ajuns cuţitul la os şi îşi varsă năduful sunt mai mulţi muncitori din Braşov care s-au dus la lucru într-un abator din Germania. Oamenii spun că s-au revoltat după ce, zile la rând, patronii i-ar fi supus unor condiţii abuzive. Concret, li s-au buletinele şi sunt puşi să lucreze câte 12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână.

Citeste si: Prahova: Poliţiştii caută o fată de 16 ani care a plecat dintr-un centru de plasament

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În plus, muncitorii spun că nimeni nu i-a instruit înainte să înceapă lucrul. Li s-ar fi pomenit doar că riscă amenzi dacă fac ceva greşit, tocmai de aceea se tem să nu rămână fără bani la sfârşit de lună.

Cei de la firma de recrutare se apără şi spun că românii nu sunt nici pe departe tratați ca sclavii, ci sunt plătiţi pentru orele suplimentare pe care le prestează.

Cât despre buletine, le-au fost luate ca să se facă actele, iar acest procedeu durează ceva mai mult de 7 zile din pricina pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Reportaj cutremurător! Cum arată școala online pentru copiii din satele din România: „Cea mai mare dorință e să am și eu curent electric”

Doar că nu sunt singurii muncitori români care acuză condiţiile groaznice de lucru de la nemţi.

Unii dintre cei care s-au dus la cules de sparanghel spun că una li s-a promis, alta au primit. Banii sunt mai puţini decât cei negociaţi şi sunt obligaţi să muncească zi lumină- inclusiv sâmbăta şi duminica, iar condiţiile de cazare sunt la limita supravieţuirii.

Citeste si: Alte 231 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Totalul în România a ajuns la 15.632

În ciuda a orice risc, mulţi români nu s-au gândit de două ori şi au luat zborul spre pământul făgăduinţei de peste hotare. Şi încă se mai duc în număr mare. Nu sunt puţini nici cei care s-au îmbolnăvit acolo în ultimele săptămâni. Alţii au murit de covid!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI