Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Chiriaș sau proprietar? Care este cea mai avantajoasă alegere

Mulți români se întreabă ce ar putea fi mai avantajos: să stai în chirie sau să cumperi o locuință? Iată răspunsul.

Redactia Stirile Kanal D,

Chiria, mai convenabilă decât rata [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Chiriaș sau proprietar? Veșnica întrebare. Dar, acum, răspunsul v-ar putea uimi. Experții din domeniu spun că în multe situații, chiria este mai avantajoasă. Iar în condițiile economice actuale, ar trebui să evităm un împrumut pe termen lung ”, a transmis Christian Sabbagh.

Chiriaș sau proprietar?

„Rata medie a unui credit ipotecar este de 400 de euro. Tot cam atât costă și chiria unii apartament cu două camere. Deși mulți ar alege să fie proprietari, experții spun că în multe situații chiria este mai avantajoasă”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.
Ca să înțelegem de ce, vorbim prima dată cu agentul imobiliar Călin Ciortea. Chiriile s-au scumpit cu 20% față de anul trecut, cu toate astea, și cererea a fost în creștere, ne spune Călin.

Citește și: VIDEO- Experiment în Buenos Aires! Oamenii își scanează ochii în schimbul criptomonedelor

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În cazul chiriei, sunteți scutiți de eventualele cheltuieli cu reparațiile în casă, iar costul ei nu fluctuează așa cum face o rată cu dobândă variabilă. În schimb, creditul este o povară pe care nu toată lumea ar putea suporta-o pe termen lung, ne explică analistul financiar, Irina Chițu.
„În timp ce rata este obligatorie și plătiți penalități dacă întârziați, în cazul chiriei o puteți negocia cu proprietarul sau să o amânați”, a adăugat Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.


Cei care vor totuși titlul de proprietar, trebuie să se întrebe ce fel de locuință își permit.
Concret, o persoană care câștigă 5.000 de lei, nu ar trebui să plătească o rată mai mare de 1.250 de lei.
La nivelul Uniunii Europene, România are cei mai mulți proprietari. Aproape 95% din populație are o locuință în acte.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI