„Fie se mută cu prieteni, fie cu străini, în speranța că se vor înțelege pe parcurs. Așa se face că în mediul online curg anunțurile celor care sunt în căutarea colegilor de apartamente ”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Colegi de apartament pentru chirie

Locuitul împreună cu prietenii e deja o practică printre studenții care descoperă cum e să stai departe de casă.

Cei care nu au însă foști colegi de liceu, cunoștințe sau apropiați cu care să împartă chiria, apelează la grupurile online unde necunoscuții le devin ușor colegi de apartament.
„Pe rețelele de socializare curg anunțurile în care studenții își caută colegi de apartament. Spre exemplu, cineva caută o cameră într- un apartament unde să mai locuiască o fată. Iar altcineva caută colegă de apartament și are și un buget clar de 250 de euro. O altă studentă spune că îi place curățenia, e sociabilă și speră să găsească pe cineva să împartă chiria”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: Prețurile o iau la galop din nou. Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în ultima lună

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Bianca a experimentat deja cum este să locuiești cu o persoană necunoscută, iar în timp i-a devenit și prietenă. Trei ani a împărțit chiria cu o fată pe care a cunoscut-o online, pe unul dintre grupurile destinate căutării colegilor de apartament. Spune că a vrut să se mute și în București, dar costurile erau peste bugetul ei.
Prețul pentru închirierea unui apartament sau a unei garsoniere în București a crescut semnificativ de la începutul anului.

Specialiștii spun că de vină sunt dobânzile prea mari la credite, iar cei care au închiriat locuințele cumpărate astfel, au fost nevoiți să ridice prețurile după ce și rata lor a crescut.
Trendul de a căuta colegi de apartament este exact pe modelul din afară. Studenții care învață în alte state sunt obișnuiți să locuiască împreună, fie că se cunosc dinainte sau nu, mai ales că altfel nu ar putea suporta costurile chiriilor. Alexandra stă acum într-un apartament din București, unde plătește lunar 450 de euro, dar a povestit cum au fost anii studenției pentru ea.
Prețurile chiriilor din țara noastră vor continua să crească, avertizează specialiștii, mai ales că oamenii vor putea din ce în ce mai greu să îndeplinească toate condițiile pentru cumpărarea unui apartament în rate. Cele mai scumpe oraș sunt Clujul și Bucureștiul, unde un apartament cu două camere se închiriază cu 500 de euro. Pe următorul loc se află Brașovul, cu o medie de 460 de euro.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si