Ploile torențiale au provocat inundații dezastruoase, iar autostrada A4, care face legătura dintre Paris și Strassbourg a fost închisă ore întregi. Mii de localnici sunt sinistrați între ape sau au fost evacuați.

Citește și: VIDEO Bombă meteo în Italia. Trenuri aruncate de pe șine: ”Mă tem că lucrurile s-ar putea agrava”

Din cauza pericolului autoritățile anunță pagube extinse și în Olanda și Belgia.

Grindina a adus iarna în Saxonia, acolo unde străzile s-au acoperit cu un strat consistent de gheață. Și în landul Saarland, la granița cu Franța, localnicii s-au confruntat cu inundații masive.

N-a mai căzut atâta apă din cer în sud-vestul Germaniei de 30 de ani.

Furtuna care a lovit cu puterea unui ciclon a venit însoțită de un fenomen meteo bizar. Pe paginile de socializare au fost postate numeroase imagini cu cerul devenit brusc roșu, în timp ce este brăzdat de trăznete și tunete.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ciclonul din Europa avansează spre România. Cerul a devenit brusc roșu

Ciclonul din Europa avansează spre România. Cerul a devenit brusc roșu

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Cantitățile enorme de ploaie au acoperit străzile cu viituri care au adus cu ele mașini, au provocat alunecări masive de teren, au inundat case.

Serviciile de urgență au răspuns la mii de solicitări de ajutor și au trebuit să evacueze oameni aflați în pericol, iar autoritățile au decretat stare de urgență.

După ce ploile au încetat, iar apele au început să se retragă dimensiunea pagubelor a devenit și mai vizibilă.

Dezastrul lăsat în urmă este extins, dar efectele vor fi contabilizate abia peste câteva zile.

Frontul atmosferic dezlănțuit a lovit cu forță și Franța.

Cele mai afectate au fost localitățile din estul țării, acolo unde a plouat în 24 de ore mai mult decât într-o lună.

Imposibil pentru mașinile de pe străzi să reziste la forța valului viiturii. Nici casele nu au scăpat de potop.

Ciclonul din Europa avansează spre România[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Pagube considerabile a făcut furtuna și în Olanda, iar în Norvegia a nins. Ciclonul care a măturat o bună parte a Europei avansează spre România.

Ciclonul care face ravagii în Europa ajunge de marți în România

De marți seară meteorologii au anunțat că vremea rea se va extinde în toată țara. Vor fi ploi torențiale cu vijelii, descărcări electrice și grindină.

Fenomenul va dura pe parcursul zilelor de marți, miercuri și joi, urmând ca de vineri să asistăm la o ameliorare.

Vor fi intensificări de vânt susținute, cu rafale de 55-65 km pe oră, și o instabilitate atmosferică în extindere, care va cuprinde totalitatea teritoriului, începând de miercuri, 22 mai. 

Totuși, se înregistrează temperaturi în creștere, cu maxime de 27-28 de grade. În Capitală, vor fi maxime 25 de grade Celsius, însă pe parcursul nopții de marți spre miercuri vom asista la intensificări puternice ale vijeliilor și în București. 

Meteorologii de la ANM se așteaptă la cantități importante de precipitații. În weekend vom avea parte de o ameliorare a vremii și chiar temperaturi de până la 30 de grade Celsius, inclusiv în Capitală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si