Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Cina tradițională din Postul Ramazanului

60.000 de musulmani din Romania petrec Ramazanul. In timpul postului care tine 30 de zile, credinciosii n-au voie nici să manance, nici să bea cat timp soarele este pe cer. Conform religiei islamice, Postul Ramazanului este un act de recunostintă fata de Allah. Aseară, oamenii de afaceri turci s-au intalnit pentru o cină specială.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

FUSUN ARAMAZ, AMBASADORUL TURCIEI IN ROMANIA: Astazi, in luna Ramazanului, in seara de iftar cu toti cetatenii turci, tatarii care s-au stabilit in Romania si toti prietenii nostri romani ne-am adunat la o cina de iftar.

Timp de 30 de zile musulmanii sarbatoresc momentul in care Coranul, cartea sfanta a lumii islamice, i-a fost revelat profetului Mahomed. In luna sfanta se abtin de la mancare si apa pana la apus.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

GUVEN GUNGOR, PRESEDINTE TIAD: Pentru ca incepe de dimineata si pana apune soarele nu ai voie sa bei, nu ai voie sa manaci, asa ca este destul de greu de tinut. Dar credinta oamenilor, stiti, cand e puternica iti da vointa sa faci aproape imposibiluL.

NICOLAE GEORGESCU- DEPUTAT: O atmosfera interesanta. Pentru mine o deosebita onoare si placere sa raspund de invitatii oamenilor de afaceri turci.

Postul a inceput pe 5 mai si va dura pana pe 4 iunie. Insa mai important decat post este felul in care credinciosii se poarta cu cei din jur.

CHRISTIAN SABBAGH, PREZENTATOR KANAL D: E o perioada, vezi tu cand, oamenii sunt buni sunt sufletisti si, de ce nu, e o perioada cand trebuie sa te gandesti la sarmanul ala saracul care nu are ce pune pe masa.

YUSUF MURAT, muftiu al comunitatii musulmane din Romania: Nu, este foarte simplu. ca suntem in Romania sau ca suntem in alt colt al lumii, este un post care este obligatoriu pentru orice credincios musulman.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI