O mamă ar fi venit într-un suflet la pătuţul bebeluşului care plânge. Pentru copiii de la secția de Terapie intensivă Nou-născuți a Spitalului Marie Curie, asistentele şi medicii sunt, însă, cei care le vorbesc, care le oferă o îmbrăţişare caldă şi care au grijă de ei zi şi noapte. Aşa cum ar fi trebuit să o facă şi părinţii care i-au dat uitării în camerele albe.

Simona este asistentă de 4 ani, timp în care a ținut locul mamei pentru mulți bebeluşi. O face acum și pentru Gabriel, cu tot atât de multă afecţiune cum simte faţă de propiul copil!

Citeste si: Alessia, o elevă de opt ani, a murit la școală după ce s-a înecat cu mâncare

Despre moralitate şi alegerea unui părinte de a-şi abandona propriul copil nu se discută în astfel de situaţii căci cauzele invocate sunt multe.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

CĂTĂLIN CÎRSTOVEANU – ȘEF DE SECȚIE ATI SPITALUL MARIE CURIE: Deși nu este sub nicio formă explicabilă, este mult prea greu pentru ei să își asume rolul de părinte. Unii pur și simplu nu au bani să vină să își viziteze copiii, alți pur și simplu consideră că au viața compromisă având un copil bolnav acasă.

Legal, un copil care nu este vizitat timp de o săptămână, poate să fie declarat părăsit.

Iar astfel de situaţii nu sunt deloc puţine!

Cine are grijă de copiii abandonați în spitalele din România. Sute de cazuri anual

ALEXANDRA MARIN – REPORTER STIRILE KANAL D: În țara noastră, în fiecare zi, doi astfel de copii sunt lăsați singuri în spitale sau maternități. Din fericire, însă, numărul este în ușoară scădere. Dacă în anul 2017, peste 800 de copii au fost abandonați, anul trecut au fost înregistrți în jur de 750.

Însă oameni cu suflet mare sunt și mai mulți. Adelina a devenit mamă pentru un copil părăsit de părinții biologici la numai 3 săptămâni de viaţă. Micuţul suferea de o malformație cardiacă gravă și trebuia operat imediat după naştere.

Băiatul a reușit să păcălească moartea până la vârsta de 13 ani, când trupul său a cedat. Acela a fost momentul în care Adelina și-a dat seama că trebuie să facă ceva pentru acești copii, așa că a înfiițat asociația Blondie.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Descoperire șocantă făcută de medicii care l-au tratat pe Mario Iorgulescu

ADELINA TONCEAN – PREȘEDINTE ASOCIAȚIA BLONDIE: Printre ultimele lucruri pe care le-a scris în jurnalul pe care îl ținea, Cristi a spus: Cuvântul meu poate schimba ceva.

Și a schimbat! În prezent, mii de persoane s-au înscris pentru a deveni voluntari în spitale pentru acești copii, iar numărul lor este din ce în ce mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si