Azi, procurorii criminaliști au cercetările în cazul pacientei arse pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, cu o nouă serie de audieri într-un dosar deschis pentru ucidere din culpă.

La fața locului, chiar de la primele ore ale zilei, au fost chemați trei medici, doi bărbați și o femeie, pentru a spune ce s-a petrecut în sala de operații și cum a putut fi posibil ca o pacientă de 66 de ani să fie arsă în timpul intervenției chirurgicale, este adevărat, extrem de complicată, realizată și în sistem de urgență.

Medicul rezident din anul 5 a venit în fața procurorilor! Ce a declarat?

Unul dintre medici, rezident de anul cinci, care a venit însoțit de avocatul său, nu a dat declarații, din spusele apărătorului legal, și a cerut și o amânare procurorilor, întrucât el dorește să i se stabilească calitatea procesuală. Este vorba despre doctorul care ar fi bănuit că ar fi folosit electrocauterul pe pacientă, acel dispozitiv chirurgical care ar fi aprins biocidul folosit în dezinfectarea câmpurilor operatorii, însă nu este nimic sigur. Deocamdată, din primele informații, el ar fi cel arătat cu degetul, dar va rămâne să se stabilească adevărul în anchetă.

Pe de altă parte,nici profesorul Beuran, șeful echipei operatorii, nu a făcut declarații, deocamdată, și s-ar putea să fie chemat și el la audieri.

Citeste si: Șoferul care a sfidat tramvaiul din București- legături dubioase cu o grupare mafiotă periculoasă

Citeste si: Numeroase companii aeriene îşi suspendă survolarea spaţiilor aeriene ale Irakului şi Iranului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Nou proiect de lege propus de Ministerul Sănătății: favorizarea alăptării la sân a bebeluşilor

Medicii care au ars o pacientă la Spitalul Floreasca au fost audiați! Ce spune Mioara Comana, șefa Inspecției sanitare de stat despre cantitatea de biocid folosită de rezident

Medicii  care au ars o pacientă la Spitalul Floreasca au fost audiați, iar vinovații vor fi stabiliți de procurori în urma audierilor. Până atunci, Mioara Comana, șefa Inspecției sanitare de stat a vorbit despre cantitatea de biocid folosită de rezident, una de cel puțin patru ori mai mare de biocid pe bază de alcool, împreună cu un bisturiu electric. ”Acolo e specificat foarte clar cine efectuează aseptizarea câmpului cu o cantitate de maximum 50 de mililitri, dată în trei etape și, atenție, trebuie să fie foarte atenți la alergiile la iod. După imaginile video la care am avut un miniacces acolo a fost vorba despre o cantitate enorm de mare, în jur de 200 de mililitri, pe puțin, care s-a folosit. Într-o singură etapă! S-a dat puțin pe corp după care s-a luat o tăviță și s-a dat toată cantitatea, care s-a dus de jur împrejur”, a explicat Mioara Comana pentru digi24.ro

VIDEO| Medic rezident, luat în vizor de procurorii care anchetează cazul femeii arse la Floreasca. El ar fi comis greșeala fatală

E șocant ce iese la iveală odată cu ancheta de la Spitalul Floreasca unde o pacientă a murit după ce a luat foc pe masa de operație. Medicul rezident care a turnat dezinfectantul peste femeie n-ar fi la prima eroare de acest fel, spun surse din anchetă, care îl indică drept răspunzător pentru un alt incident grav petrecut în sala de operație.

Pe-atunci, un bărbat s-a ales cu arsuri la umăr și pe piept. Rezidenții și chirurgul au fost, astăzi, audiați. Niciunul nu a vrut să stea de vorbă cu presa.

Medicul pe care mulți îl consideră vinovat este rezident, in anul 5 și din imaginile de pe camera de supraveghere din sala de operație, el pare să fi folosit cel care a comis greșeala.

Forțat de împrejurări să ia parte la intervenția chirurgicală în lipsa doctorului coordonator Beuran, medicul- cu drept de gărzi, potrivit raportului corpului de control n-a știut cu ce dezinfectant are de-a face și l-ar fi turnat într-o cantitate uriașă peste pacientă.

AVOCAT: Nu am dat nicio declarație pentru că, în opinia noastră, este martor acuzat și are dreptul de a nu se acuza.

Potrivit unor surse din anchetă, tot rezidentul s-ar face vinovat de incidentul petrecut în martie, când un alt pacient a suferit arsuri în timpul unei intervenții chirurgicale. Chiar dacă atunci nu a depus plângere, bărbatul a fost chemat și el, la audieri.

Cel de-al doilea medic tras la răspundere este o rezidentă în anul 1, la Chirurgie. Partea ei de implicare este, deocamdată, neclară. Încă sub șoc, tânăra a preferat să nu vorbească public despre ce a văzut în sala de operație.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Medic specialist a fost, se arată în documentele spitalului, însă ar fi intrat în sala de operație după ce rezidentul a folosit biocidul. La audieri, a stat cel mai mult și le-a povestit anchetatorilor- pas cu pas- în ce moment a intervenit și, dacă el a pornit bisturiul electric, cum de n-a simțit mirosul puternic al dezinfectantului.

Surse din spital spun că ar fi trebuit să-și dea seama pentru că- dintre toți membrii echipei operatorii- are cea mai multă experiență. Mai mult decât atât, doctorul urmează în curând să devină chirurg primar.

Profesorul Beuran- cel care i-a trimis pe toți în sala de operație- a fost destituit din funcția de șef al secției de chirurgie pentru că nu i-a supravegheat și urmează să fie audiat. În urma tragediei, Spitalul Floreasca a fost amendat cu 20 000 de lei, iar echipa medicală cu 10 000 de lei. Rezidenții, cei doi asistenți medicali si chirurgul nu sunt suspecți pentru că dosarul este- deocamdată- în faza incipientă.

În paralel, Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi spitalul Floreasca au demarat propriile anchete.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si