Este câștigătorul Cupei Europene de Feline din acest an, îl cheamă Nordi și se află, astăzi, în platoul nostru. Vorbim despre un superb motan alb din rasa Norvegiană de Pădure care a venit cu dl. Adrian Dragotă, președintele Federației Naționale Felinologice din România, a transmis Simona Pătruleasa.

Nordi, motanul care a cucerit cupa Europei

Simona- Un exemplar extraordinar, frumos, mare, spuneți-mi vă rog ce vârstă are și câte kilograme?

Citește și: VIDEO-Legea pisicii, proiect controversat. Vestea neplăcută aflată de iubitorii de feline

Adrian Dragotă- A trecut un pic peste un an, deci va mai evolua din punct de vedere al dezvoltării, atât ca și dimensiuni și chiar ca și greutate și are vreo șapte kilograme jumătate, este o rasă mare, se dezvoltă până aproape de trei ani de zile.

Simona- Foarte frumos, este greu de întreținut acest alb, această blană extraordinară?

Adrian Dragotă- Din punct de vedere al întreținerii, față de o pisică cu părul scurt și mai ales al culorii, așa cum a subliniat, este o grijă dublă, în sensul că trebuie avut grijă ca blana mereu să rămână albă imaculată, întrucât o blană care ar avea zone gălbui ar fi un posibil element de punctare și totodată trebuie periat pentru a nu se încâlci. Această

grijă e zilnică aproape.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Simona- Dumneavoastră sunteți și arbitru, spuneți-ne vă rog ce calități trebuie să aibă o pisică pentru a participa la o competiție și mai ales pentru a câștiga o competiție?

Adrian Dragotă- Calitățile sunt deschise destul de precis, adică fiecare pisic are un standard. Nu este o chestie generală, o pisică trebuie să aibă urechile mici, alta mari, apropiate, depărtate, corpul scurt, lung.

Fiecare pisică are un standard în care sunt deschise părțile corpului, cu mare atenție cu puncte care se atribuie fiecărei părți,

100 în total și în funcție de modul în care acest pisică realizează cumulul cele o sută de puncte, primește certificatul sau nu nu e obligatoriu primirea certificatului în cadrul unei arbitraj.

Simona- Cât trebuie pregătită o asemenea competiție, adică știți că mergeți la o competiție, în cât timp trebuie să fie pregătită o pisică pentru a fi așa cum trebuie pe podium?

Adrian Dragotă- În primul rând trebuie în cadrul  acestei preparări să fie făcută cât mai aproape de ziua expoziției. De exemplu, dacă am călătorit cu el ,va trebui în seara în care am ajuns și a doua zi avem expoziția să mai fie preparat încă o dată, spălat, uscat, aranjată, pentru a avea șansele să câștige a doua zi.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Simona- Dar spuneți-mi acum, ce mănâncă pentru că bănuiesc că e foarte importantă și alimentația, îi influențează aspectul.

Adrian Dragotă- Extraordinară, e foarte importantă pentru că trebuie să aibă o gamă complexă de nutrienți, care să îi mențină și părul să îi aducă și totodată un aport pentru dezvoltarea corporală. Sunt chiar unele produse care au și un diverși aminocizi, care ajută la calmarea și la liniștirea lor.

Simona- Să îl mai întoarcem așa spre cameră, să-l vadă telespectatorii, pentru că este un exemplar superb.

Adrian Dragotă- Are ochii de culori diferite, unul albastru, unul galben.  Este normal, nu este o chestie de punctare, este o chestie care îi aduce un spor de a fi mai un pic mai deosebit, un ochi este galben, unul este albastru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: