David avea 11 ani și visa la o carieră de fotbalist. Era singur la părinți iar destinul lui s-a încheiat tragic. Băiatul venise împreună cu colegii de echipă, de la Juniorul Bârlad, să participe la cupa Iepurașul, organizată pe stadionul Dunărea din Galați. În timpul unei pauze, David și alți doi copii au cerut să meargă la toaletă, dar au fost trimiși după un gard.

" A căzut o placă! Şi a căzut peste un copil sau cum? Da, da!". Copiii au încercat să se strecoare printr-o spărtură din gard, moment, o bucată de beton din gard s-a prăbușit peste David.

Citeste si: Tragedie de Florii. 83 de morți într-un incendiu la ATI, într-un spital COVID-19

"A căzut peste el, ghilotină s-a dus peste el"

Ovidiu Mangu – antrenorul băiatului:" Au trecut primii doi, erau mai subțirei, au trecut prin gaură. Al treilea a rămas acolo și a căzut peste el, ghilotină s-a dus peste el! Nici n-am văzut gaura aia, erau la 10 metri în spatele meu. Toți copiii erau la marginea terenului. Era pauză și mâncau niște sendvișuri".

Administratorii bazei sportive unde a avut loc competiția susțin, însă, că toaletele din incinta stadionului sunt funcționale, numai că sportivii nu le folosesc pentru că sunt departe de teren.

Citeste si: Doctoriţă găsită moartă în camera de gardă a unui spital din Constanţa

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"A fost lipsă totală de supraveghere din partea antrenorului. Ei s-au hârjonit întâi: a trecut unul și l-a văzut. Am înțeles că era foarte aproape de copil, 5-6 metri. Acolo era un loc foarte strâmt", spune Gelu Popescu, administratorul stadionului.  

Tot administratorii spun că solicită anual primăriei fonduri pentru reparații numai că, în 2020, nu au primit niciun ban, din cauza pandemiei. Totuși, acea bucată de gard- degradată încă de acum 7 ani şi neraparată, nu ar fi trebuit să cadă peste copil, spune ei.

Citeste si: Caz șocant: Un copil a murit după ce gardul unui stadion s-a prăbușit peste el

Citeste si: Caz șocant: Un copil a murit după ce gardul unui stadion s-a prăbușit peste el

Competiția nu avea autorizație din partea DSP Galați

"Acel gard nu cădea singur. L-au forțat, s-au împins în el. Ceva s-a întâmplat acolo. Eu merg acum cu dvs și tragem de el, gardul nu cade singur", afirmă Florin Mirea – administrator baze sportive Galați.

În cursul zilei de ieri, imediat după tragedie, oamenii legii au audiat șapte persoane, printre care s-a numărat și organizatorul evenimentului.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Copil strivit de un gard, la meciul de fotbal

Citeste si: VIDEO- Copil strivit de un gard, la meciul de fotbal

"Din primele verificări, s-a stabilit că, pentru desfășurarea acestui turneu de fotbal, exista încheiat un protocol între organizator și fundația sportului gălățean, însă competiția nu avea autorizație din partea DSP Galați", a declarat Ciprian Stoica – purtător de cuvânt al IPJ Galați.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si