Imediat ce primesc informatii ca o furtuna urmeaza sa faca ravagii in Prahova, angajatii punctului de tragere de la Valea Calugareasca pregatesc rachetele antigrindina. Interventia trebuie facuta cat mai rapid, pentru ca pagubele produse de vremea extrema sa fie cat mai mici.

Specialistii trebuie sa calculeze cu precizie raza de actiune a rachetelor. Datele din centrul de comanda sunt puse in practica mai apoi, in teren.

In judetul Prahova exista 12 puncte de lansare care acopera 240.000 de hectare. Interventiile trebuie facute la timp pentru ca rachetele sa aiba eficienta maxima.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

MARIUS RADULESCU- COORDONATOR TEHNIC PUNCTUL DE COMANDA PRAHOVA: In fiecare an, din 2004 pana acum, eficienta noastra, de fapt eficacitatea tehnica, numarul de interventii reusite, a fost de 80%.

Citeste si: Vremea rea a făcut ravagii în Italia! 18 persoane rănite în urma unei furtuni cu grindină!

Specialistii spun ca in ultimul an fenomenele meteo periculoase s-au schimbat foarte mult.

Vremea trece de la o extrema la alta, iar autoritatile incearca sa faca fata furiei naturii.

MARIUS RADULESCU: O evolutie mult mai violenta. In Prahova nu am avut super celule, poate una la trei sezoane. Anul asta am avut trei super celule deja.

Luna iunie a fost cea mai activa pentru specialistii sistemului antigrindina.

MARIUS RADULESCU: In luna iunie, de exemplu, am avut 20 de interventii active in 30 de zile calendaristice.

Deci au fost perioade cand in fiecare zi eram in alarma si se tragea 13,30

Specialistii spun ca numarul de fenomene meteo severe va scadea in urmatoarea perioada. Insa intensitatea lor va fi mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si