Abia ieșiți din emoțiile examenului de evaluare, elevii trec prin altă corvoadă. Până pe 19 iulie, trebuie să completeze listele de înscriere la liceu cu zeci de opțiuni, și nici așa nu le garantează nimeni că intră acolo unde își doresc. Există, firește, și riscul să nu fie acceptați la niciun liceu. Tocmai de aceea reprezentanții din învățământ vin cu indicații clare, a transmis Cristian Sabbagh.

Cine nu e atent mai încearcă în august

Corvoada completării fișelor pentru înscrierea la liceu a fost și mai mare pentru cei care nici astăzi nu știau ce opțiuni să aleagă.

În timp ce ei abia acum se gândesc, alții au venit cu temele pregătite de acasă.

Ne-am pregătit înainte opțiunile, le-am notat pe hârtie și la completarea fișei a fost mult mai simplu astfel încât le-am avut deja în ordinea dorită și am terminat în 10 minute. Deci cumva ați simplificat tot procesul de aici de la școală? Da, temele au fost făcute în 10 minute, a spus un părinte.

Ajutat de tatăl său, Mihnea a completat pe fișa de înscriere mai bine de 60 de opțiuni. La evaluarea națională a obținut media 7.40, dar speră totuși să intre la liceul pe care și-l dorește.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Eu voiam la Tudor Vladimirescu dar nu se mai poate. Dar nu se știe niciodată și ca profil voiam la științe ale naturii. Am pus și licee peste media pe care am avut-o, cine știe poate intru. Majoritatea în jur de media pe care am avut-o, deci sunt accesibile și am pus și sub... în cazul în care..., a spus Mihnea.

Ministerul Educației a propus în acest an un număr de numai 134 de mii de locuri la liceu în clasa a IX-a- asta deși la evaluarea națională au fost înscriși peste 160

de mii de elevi.

Opțiunile pe fișa de admitere trebuie completate în ordinea preferințelor elevilor- însă este important să țină cont de mediile de admitere din anii precedenți. Reprezentanții din învățământ îi atenționează totuși, pe elevi, că orice opțiune greșită poate duce la o repartizate nedorită și, de asemenea, dacă pun prea puține variante riscă să rămână pe dinafară.

Până pe 19 iulie, elevii pot completa listele de înscriere. Repartizarea la liceu va avea loc abia pe 24 iulie. Apoi, în perioada 25-30 iulie, elevii vor depune dosarul de înscriere la instituțiile de învățământ la care au fost distribuiți.

Cei care nu au fost repartizați ori cei care nu și-au confirmat locul la liceu mai au o șansă în luna august, în cea de-a două rundă de înscrieri. Atunci pot opta doar pentru locurile rămase libere la instituțiile de învățământ.

Citeste si: Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă: „Mi s-a rupt sufletul când copilul meu a țâșnit și a venit direct către brațele mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Jocurile Olimpice 2024. David Popovici, medalie de bronz în finala la 100 de metri liber: "Mă bucur că am reuşit să nu mă culc pe o ureche şi să o las moale"- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si