In articol:
Dacă pentru orice problemă se găsește, în cele din urmă, și o soluție, una pare să rămână fără rezolvare. Ciorile nu se dau duse din marile orașe, unde și-au făcut cuiburi și se înmulțesc de la un an la altul. De-a lungul timpului, toate metodele folosite de primăriile din țară pentru a le îndepărta, de la sisteme cu ultrasunete, până la artificii sau lasere, au eșuat, transmite Cristian Sabbagh.
Ciorile au devenit o problemă
Imaginile nu sunt dintr-o pădure ci din parcul Copou din Iași, cel mai iubit loc pentru plimbările de seară, vizitat inclusiv de turiștii care vin să vadă teiul lui Eminescu.
- Când veniți în parc, vă păziți cumva ca să nu vă murdărească?
- Am pățit-o de câteva ori, în general, evit să trec atunci când văd că sunt foarte multe ciori în dreptul copacilor
Angajații de la salubritate sunt nevoiți să spele în fiecare dimineață băncile și să măture mizeria lăsată de înaripate.
Iar florile din centrul orașului sunt protejate de plase speciale. Ce fac autoritățile?
Acțiunile noastre de anul trecut și de anii trecuți cu ultrasunetele nu au funcționat. Singura măsură de acum este să întețim mijloacele de curățenie,
Și în București s-a renunțat la ultrasunete. Capitala va folosi în războiul cu ciorile... lumini stroboscopice, ca la discotecă.
Am avut mai multe încercări aici în Cișmigiu pe care le cunoașteți. Acum încercăm a treia sau a patra. Și în Baia Mare, Satu Mare sau Cluj-Napoca au fost testate diferite metode, dar toate au eșuat,
Tăierea acestor arbori de pe marginea șoselor și din jurul orașelor a dus la astfel de invazii. Dacă nu le refacem habitatul, atunci sfatul specialiștilor este... să ne obișnuim cu ele.