VIDEO - Cireșele sunt fructele vedetă ale sezonului, cu multe calorii
Fructele vedetă ale sezonului, cireșele, sunt şi cele care ne îngrașă cel mai mult, avertizează specialiștii. În același top, pepenii ocupă un loc fruntaş.
Sunt viu colorate, ştim că sunt delicioase şi pline de vitamine, aşa că multi iau în considerare, în această perioadă, să urmeze adevărate diete cu fructe de sezon sau să le consume fără grija caloriilor.
Nutriționiștii ne atrag, însă, atenţia!
Dincolo de beneficiile pe care le au pentru organism, cireșele si pepenii sunt printre cele mai periculoase fructe pentru siluetă sau pentru cei care au un nivel ridicat de glicemie în sânge.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Cireșele și pepenii sunt fructe care nu se consumă cu bucuata, se mănâncă cu kilogramul, o să fiți surprinși dacă le puneți pe un cântar să vedeți că un castronel așa mai mărișor de doi pumni, are un kilogram de cireșe, sunt extrem de grele și acum mai nou sunt din ce în ce mai dulci”, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Pe baza informaţiilor de la nutriţionişti, am calculat noi pentru dumneavoastră!
Un bol cu cireșe, în care avem aproape un kilogram de fructe, are un aport nutriţional de 600 de calorii, mare parte zaharuri naturale. Nutriționiștii ne recomandă ca, într-o zi, să nu consumăm mai mult de 250g de cireșe, ceea ce înseamnă 150 de calorii.
Cei care au reuşit să vadă dincolo de aspectul delicios al acestor fructe ştiu prea bine ca sunt adevărate bombe calorice.
„Evit cireșele, strugurii, astea dulci. Ce-i mai acrișor așa, uite mai mănânc câte una din asta așa galbenă, că astea fiind un pic mai amărui, poate n-or avea atâta dulceață.
De la o vârstă în colo cam trebuie să te gândești ce mănânci”, spun clienții.
Totuși, dacă într-o zi se întâmplă să nu mai tinem cont de cantitatea recomandată, specialiștii spun că ar fi bine să facem o pauză de câteva zile de la aceste fructe, căci fructoza nu poate fi eliminată din organism prin efort fizic.
„Să-i dăm posibilitatea organismului să scape de respectiva fructoză, ficatul nostru poate fără probleme să metabolizeze până la 50 de g de fructoză pe zi, însă este important să nu-i suprasolicităm această capacitate”, atrage atenția medicul nutriționist.
Putem consuma în schimb, în voie, fără grija cântarului sau a glicemiei, căpșune sau caise.