”În piețele din România a apărut o legumă uriașă care lasă cumpărătorii cu gura căscată. Cartoful african este și de 5 ori mai mare decât cel românesc și are o trecere incredibilă.

Ce cartof e ăla? E cartof african. Toată lumea fuge, fuge, fuge, fuge de cartof”.

”Zici că lemn de copac. Ia puneți mâna! Nu pun eu mâna. Are fix coajă lemnoasă.

Mi-e frică să pun mâna pe el. Ce credeți că vă face? Mă mușcă”, spune un comerciant.

Ce părere au românii despre cartofii africani?

Până la urmă am găsit curajoși care să pună mâna pe ciudățenie africană, care-i pe cale să invadeze piața românească.

”Ce e mă frate și ăsta? Chiar nu-mi dau seama ce e asta. Hai doamnă spune, că trebuie să știi. Nu știu, chiar nu știu”, spune o doamnă.

Citește și: Cât au ajuns să coste căpșunile românești? Clienții pot alege să și le culeagă singuri. Unde se practică asta?

Negustoarea de cartofi românești întoarce leguma pe toate părțile, dar tot bulversată rămâne. Când află pe ce a pus mâna se revoltă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Ferească Dumnezeu! Dacă ajungem să mâncăm asemenea cartofi...și când noi românii avem asemenea cartofi, uitați ce cartofi frumoși, uitați cartofi noi domniță dragă. Uitați, ia uitați, păi diferență de ce, de mărime, da nu calitate. Da, ați înțeles? ”, zice aceasta.

Însă chiar mărimea cartofului crescut pe meleaguri de Africa face vâlvă în piață.

”Are două kilograme”, e sigur un tânăr.

Să vedem totuși cine are dreptate.

”Pot să cântăresc și eu cartoful ăsta pe cântarul dumneavoastră? Da, da. 1,270. Ați încerca? Ăă, nu știu dacă aș încerca, depinde numai să nu fie prea dulce ”, mai spune cineva.

Citește și: Cât costă cireșele de import? Ele sunt de 20 ori mai ieftine la producător

”Nu știu ce e. Este un cartof african. Ee, mai buni sunt ai noștri românești”, mai e de părere cineva.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Cartoful african la care bucureștenii fac ochii marii era singurul rămas în acest magazin din Piața Obor. Restul se vânduseră deja cu 25 de lei kilogramul.

”Și românii au început să-l consume pentru că au aflat că este bun și că le place. Mie îmi place simplu, fiert, să mănânc cu ulei și sare, preferatul meu. Deci are coaja cumva ca o nucă de cocos? Nu e ca o nucă de cocos, are o coajă lemnoasă să zicem așa”, explică

vânzătoarea.

Femeia ne mărturisește că există legume și mai mari de atât, care ajung până la 3 kilograme bucata. Săptămânal, aici se vând circa 50 de kilograme de cartofi exotici cultivați tocmai în Gala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si